Το νέο MacBook

Η Apple παρουσίασε το νέο εξαιρετικά λεπτό MacBooK στις 9 Μαρτίου. Το 12 ιντσών MacBook είναι το λεπτότερο και ελαφρύτερο προϊόν MAC μέχρι σήμερα και διαφέρει αισθητά από τις υπάρχουσες σειρές των MacBook Air και MacBook Pro Retina. Το νέο MacBook, με πάχος 13,1 χιλιοστά είναι 24% πιο λεπτό από το MacBook Air, ενώ ζυγίζει μόλις 900γρ, και έχει οθόνη Retina 12 ιντσών με ανάλυση 2304 x 1440. Περιλαμβάνει ένα πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο και θα διατίθεται σε τρία χρώματα που ταιριάζουν με το iPad και το iPhone – silver, gold, και space gray.

Το MacBook περιλαμβάνει έναν νέο πρωτοποριακό μηχανισμό «πεταλούδα» για τα πλήκτρα, που τα καθιστά 40% λεπτότερα από τα συνηθισμένα καθώς και 4 φορές πιο σταθερά για μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεσότητα. ‘Εχει επίσης ενα νέο Force Touch trackpad που ενσωματώνει την τεχνολογία του Apple Watch και σύστημα φωτισμού πληκτρολογίου LED.

Όπως και τα προηγούμενα MacBook, το νέο MacBook ενσωματώνει 802.11ac και περιλαμβάνει υποστήριξη Bluetooth 4.0. Έχει μόνο μία θύρα USB τύπου-C που εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές λειτουργίες: Τροφοδοτικό, συνδεσιμότητα USB 3.1, και DisplayPort 1.2, HDMI, και VGA δυνατότητες. Χρησιμοποιεί χαμηλής ισχύος 1.1GHz και 1.2GHz επεξεργαστές Intel Core Μ με Intel HD Graphics 5300, που του επιτρέπουν αθόρυβη λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα. Με σχεδιασμό ενοποιημένης μπαταρίας το MacBook προσφέρει 24ωρη αυτονομία με έως και εννέα ώρες ασύρματης περιήγησης στο web και 10 ώρες αναπαραγωγής ταινιών. ‘Εχει επίσης μία 480p Face Time Camera και περιλαμβάνει ηχεία και διπλά μικρόφωνα.

Το νέο MacBook θα διατίθεται σε δύο μοντέλα:

  • 1GHz dual-core Intel Core M Processor σύν Intel HD Graphics 5300 με 8GB RAM και 256GB flash storage.
  • 2GHz dual-core Intel Core M processor σύν Intel HD Graphics 5300 με 8GB RAM και 512GB flash storage.

 

Θα διατεθεί στις ΗΠΑ στις 10 Απριλίου, 2015 ενώ αναμένεται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου.

πηγη: www.macrumors.com