Φώτα, Κάμερα, πάμε! Lacie 5big για ροές 4Κ

Εάν εργάζεστε στον κλάδο του βίντεο, ίσως γνωρίζετε την SMPTE  (Society of Motion Picture and Television Engineers).  Είναι o οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία προτύπων που διευκολύνουν τη διαλειτουργικότητα, στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Πριν καν από τις πρώτες ομιλούσες ταινίες έως και τις μέρες μας η SMPTE είναι πρωτοπόρα στην αιχμή της τεχνολογίας. Και καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, έτσι και οι ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων αυξάνονται.

Ο Howard Lukk, πρώην αντιπρόεδρος παραγωγικής τεχνολογίας των Walt Disney Studios, ανέλαβε τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ”Moving Pictures” για λογαριασμό της SMPTE. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει λεπτομερώς την πορεία της SMPTE από την ίδρυσή της το 1916 έως τις μέρες μας.  Λαμβάνοντας υπόψη την εστίαση της SMPTE στην τεχνολογία, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε σε 4K. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, είχε και τις ανάλογες προκλήσεις.

Οποιαδήποτε λύση αποθήκευσης έπρεπε να είναι ελαφριά, ανθεκτική και φορητή για να αντέχει στις μετακινήσεις του κινηματογραφικού συνεργείου, ενώ θα παρείχε εξαιρετική αξιοπιστία, ταχύτητα και μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Η εστίαση στην κινητικότητα και την αξιοπιστία ήταν αυτό που οδήγησε τον Lukk στην επιλογή του LaCie 5big Thunderbolt 2.

Η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων έως 785MB/s ελάττωσε σημαντικά τον χρόνο που χρειαζόταν με τις προηγούμενες λύσεις αποθήκευσης, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η φορητότητα που παρέχεται από το σχετικά μικρό μέγεθος και το βάρος του LaCie 5big σε σύγκριση με άλλες λύσεις 30 TB.

SMPTE_3_560x350

“Ο LaCie 5big ήταν μια ξεκάθαρη λύση” είπε ο Lukk. “Είχα δουλέψει και στο παρελθόν με τη LaCie και ήξερα πόσο αξιόπιστη είναι γι αυτό και ήταν η πρώτη μου επιλογή, για λύση αποθήκευσης σε αυτό το μέγεθος με σύνδεση Thunderbolt. Δεν μπορεί πραγματικά κανείς να κοστολογήσει την σιγουριά και την ηρεμία που προέρχεται από τη γνώση ότι έχεις ασφαλή και αξιόπιστα αντίγραφα από σημαντικά πλάνα που έχεις γυρίσει σε μια μέρα”.

“Είναι φανταστικό που συνεργάζομαι με τη LaCie”, δήλωσε ο Lukk. “Κατάλαβαν τις απαιτήσεις μας πολύ γρήγορα, και η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη. Η αποθήκευση γίνεται τώρα πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα, και πραγματικά ανυπομονώ για την επόμενη σειρά προϊόντων της LaCie. “5big_storage_01