Νέες μονάδες 5G live streaming για εξωτερικές μεταδόσεις

Agile AirLink Ultra 5G

Ο νέος μικρού μεγέθους και κορυφαίος 12G SDI 5G φορητός encoder είναι ικανός να προσφέρει πραγματικό UHD με 50/60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να υποστηρίξει ανάμικτα 3G, 4G και τώρα έως τέσσερις 5G SIMs που μπορούν να συνδεθούν για μεγάλο bandwidth, μικρή καθυστέρηση και αξιοπιστία.

Εκτός από τις δυνατότητες upload με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα, ο κωδικοποιητής Ultra 5G διαθέτει wi-fi hotpot, 8 κανάλια ήχου, πραγματική επιστροφή video και IP data router (με ethernet SIM) μέσω διπλών ethernet connectors. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μέσα από ένα σακίδιο, όσο και με το mount set up της κάμερας.

Live streaming & ειδήσεις σε Ultra 5G

Ο encoder Agile AirLink Ultra 5G επιτρέπει στους broadcasters, τους παραγωγούς περιεχομένου και στις υπηρεσίες ασφαλείας να παραδίδουν ζωντανό περιεχόμενο 5G live streaming και αρχεία video με ευκολία για την υποστήριξη διαφορετικών ροών εργασίας συνεισφοράς (contribution) μέσων και διαχείρισης video. Με επίβλεψη από την πύλη LinkMatrix, την διαδικτυακή πλατφόρμα υπηρεσιών για απομακρυσμένη διαχείριση της Mobile Viewpoint, ο κωδικοποιητής Ultra 5G μπορεί να παρέχει live streaming για ειδήσεις, αθλητικά και άλλα εξωτερικά ζωντανά γεγονότα από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Αυτό γίνεται με την επιλογή ενός αποκωδικοποιητή στο cloud decoder για web streaming ή ενός onsite decoder από το broadcast center ή το control room, παρέχοντας πραγματική μετάδοση από σημείο σε σημείο δίχως την ανάγκη συνδρομητικής πλατφόρμας στο cloud. Ο receiving decoder μπορεί να αξιοποιεί live steaming μέσω SDI 12G εξόδων, IP εξόδων, ή ως file-based ροή εργασίας ανάλογα με τισ ανάγκες.

Πρωτοπόρος στο 5G

Η Mobile Viewpoint είναι πρωτοπόρος στις λύσεις 5G live streaming με την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας στην πρώτη 5G μετάδοση αθλητικών (BT Sport και EE του BT Group). Πρόκειται για την πρώτη ζωντανή αμφίδρομη μετάδοση μέσω 5G, με απομακρυσμένη παραγωγή, που υλοποιήθηκε από το Στάδιο Wembley στο Εκθεσιακό Κέντρο ExCeL του Λονδίνου, τον Νοέμβριο του 2018. Η Mobile Viewpoint συνεχίζει τις δοκιμές με άλλους παρόχους δικτύων 5G διασφαλίζοντας όχι μόνον τη συμβατότητά τους, αλλά και δίδοντας μία μοναδική εικόνα ως προς τις δυνατότητές αυτής της τεχνολογίας και του τι θα μπορούσαν αυτές να σημαίνουν για την περαιτέρω καινοτομία ως προς το live streaming.

Ο κωδικοποιητής Agile AirLink Ultra5G θα είναι διαθέσιμος από την 1η Ιουλίου.

Πηγή Mobile Viewpoint

Comart

H Comart είναι Επίσημος Μεταπωλητής της Mobileview Point, Quantum Storage, Vizrt Graphics, Broadview Traffic System, Octopus Newsroom κ.α., εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Ακόμα είναι Authorized Reseller Lacie, Adobe κ.ά. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production & post-production και broadcast.