Ο βραβευμένος φωτογράφος Kike Calvo, συνδυάζει τη γνώση, τη διαίσθηση, και την ετοιμότητα στη σύλληψη των φωτογραφιών του. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχει αναλάβει φωτογραφίσεις για τους New York Times, τη UNOPS και τη UNICEF σε πολλαπλούς προορισμούς, και ως ειδικός σε θέματα φωτογραφίας για το National Geographic / Lindblad Expeditions κ.α.

Σε μια αποστολή του στον Παναμά, ο Calvo έπεσε θύμα ληστείας. Τότε συνειδητοποίησε ότι ενώ ο εξοπλισμός του μπορούσε να αντικατασταθεί, η απώλεια των σκληρών δίσκων με σπάνιες υποβρύχιες λήψεις που είχε τραβήξει στην Δομινικανή Δημοκρατία ήταν αναντικατάστατη. Σοκαρισμένος από την απώλεια,ο Calvo αποφάσισε να μη διακινδυνεύσει ξανά να χάσει τις φωτογραφίες του για οποιοδήποτε λόγο.

Αυτές είναι οι συμβουλές του για την προστασία των αρχείων των φωτογραφιών σας:

  1. Πριν αποχωρήσετε από το χώρο της λήψης, κάνετε τουλάχιστον δύο εκδόσεις των αρχείων σας, και στη συνέχεια προωθείστε την μια έκδοση σε κάποιο συνεργάτη.
  2. Βάλτε μία τρίτη εκδοχή των φωτογραφιών σας στην τσέπη σας. Επιλέξτε τις καλύτερες εικόνες σας στο τέλος της κάθε ημέρας και περάστε τις σε ένα USB key (π.χ. ένα LaCie XtremKey).
  3. Μην επεξεργάζεστε τα αρχεία σας έως ότου έχετε κάνει τα ανάλογα αντίγραφα ασφαλείας τους.
  4. Εάν έχετε σύνδεση στο Internet, ανεβάστε τις πιο αξιόλογες λήψεις σας σε κάποια υπηρεσία Cloud
  5. Μπορείτε να χρησιμοποιείστε πολλαπλές, κάρτες SD. Θα μειώσετε έτσι και τις επιπτώσεις βλάβης σε μία κάρτα.
  6. Χρησιμοποιείστε Thunderbolt, ώστε να μειώσετε τον χρόνο μεταφοράς αρχείων και να βεβαιωθείτε ότι έχετε γρήγορα διπλά αντίγραφα των λήψεών σας.
  7. Ενημερωθείτε πριν επισκεφθείτε την περιοχή που θα δουλέψετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε και να ταιριάξετε τον εξοπλισμό σας με τις τοπικές συνθήκες.
  8. Όταν επιλέγετε τον εξοπλισμό σας δώστε προτεραιότητα στην απλότητα και χρηστικότητα του.

πηγή Lacie.com