Η Adobe ετοιμάζει ένα ισχυρό εργαλείο σύνθεσης εικόνων!

Adobe: AI experiments Drag-and-Drop composite tool. Η Adobe εργάζεται πάνω σε μια νέα δυνατότητα που καθιστά δυνατή τη δημιουργία σύνθετων εικόνων με λίγα κλικ. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου sneak peaks για πειραματικά χαρακτηριστικά, η Adobe παρουσίασε το Project Clever Composites που χρησιμοποιεί AI και αυτοματισμό για να συνδυάζει γρήγορα δύο εικόνες μαζί.

Αν θέλετε μια φωτογραφία που σας δείχνει να στέκεστε μπροστά σε ένα τουριστικό σημείο όπως ο Πύργος του Άιφελ ή της Πίζας, θα πρέπει να κόψετε τη φωτογραφία σας από μια εικόνα και αφαιρέσετε το φόντο της. Στη συνέχεια, αφού το επικολλήσετε μπροστά από το φόντο που θέλετε, θα πρέπει να προσαρμόσετε τον φωτισμό, την κλίμακα και το χρώμα. Η εφαρμογή Clever Composites μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.

Το AI μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνθετα υλικά και μπορεί να τα αποκόψει αυτόματα, καθώς και να προσαρμόσει το χρώμα και το μέγεθός τους με το κουμπί “Αυτόματη Σύνθεση”. Το AI μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα σκιές με βάση τον φωτισμό του φόντου. Υπάρχουν επίσης επιλογές για να αφαιρέσετε τις δυνατότητες “Αυτόματη κλίμακα” και “Προσθήκη σκιάς”, εάν προτιμάτε να τις κάνετε μόνοι σας.

Project Blink

Ένα άλλο πειραματικό εργαλείο είναι το Project Blink, το οποίο μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο όταν επεξεργάζεστε βίντεο. Το εργαλείο χρησιμοποιεί AI για δημιουργία βίντεο με δυνατότητα αναζήτησης χρησιμοποιώντας meta data, επιτρέποντάς να αναζητήσετε συγκεκριμένες λέξεις, αντικείμενα, ήχους ή ακόμα και τύπους δραστηριοτήτων. Αφού επιλέξετε το τμήμα του βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, το AI θα δημιουργήσει αυτόματα ένα νέο κλιπ αυτής της ενότητας. Το Blink είναι σε έκδοση beta και μπορείτε να το δοκιμάσετε στον ιστότοπο της Adobe.

Project All Of Me

Εν τω μεταξύ, το Project All Of Me “αποκόπτει” εικόνες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει τμήματα της φωτογραφίας που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Απλοποιεί τη δημιουργία μεγαλύτερων εικόνων από μικρότερες ή τη δημιουργία της ίδιας φωτογραφίας από άλλη γωνία. Η Adobe έχει επίσης εισαγάγει μια σειρά από δυνατότητες υπό ανάπτυξη, για βίντεο και καθηλωτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των Project Artistic Scenes που χρησιμοποιεί AI για να μετατρέψει τα έργα τέχνης 2D σε σκηνές 3D.

Δείτε τα προϊόντα της Adobe στο eshop

Comart AE

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής Adobe (Adobe Certified Reseller) Adobe Commercial, Education & Government με εμπείρια σε επαγγελματικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον αποτελει επισημό μεταπωλητή Lacie, Blackmagic, Eizo, Dell, Sonnet Technologies κ.α., με εξειδίκευση σε εγκαταστάσεις & υποστήριξη για τον Δημιουργικό Επαγγελματία των εκδόσεων, γραφικών τεχνών, φωτογραφίας, διαφήμισης, digital design, animation, βίντεο και μεταδόσεων.

Adobe.com

Άλλα άρθρα μας για Adobe