Η Adobe προσθέτει AI Masking & content-ware healing στο Lightroom 2022

Οι νέες δυνατότητες διευκολύνουν την αφαίρεση ή την προσαρμογή αντικειμένων ή ατόμων.

Adobe Lightroom 2022: AI Masking & content-ware healing. Τα τελευταία χαρακτηριστικά του νέου Adobe Lightroom 2022 που μόλις παρουσιάστηκε έχουν να κάνουν με την ευκολότερη επιλογή ατόμων ή αντικειμένων για να προσαρμόσετε τα χρώματά τους ή να τα αφαιρέσετε εντελώς. Τα βασικά χαρακτηριστικά, AI-powered masking και content-aware remove, είναι διαθέσιμα στα Lightroom, Lightroom Classic και Adobe Camera RAW.

H Adobe εισήγαγε το AI-powered masking στο Lightroom πέρυσι. Τώρα, επεκτείνεται σε αυτό με πιο συγκεκριμένα εργαλεία που σας επιτρέπουν να επιλέγετε εύκολα άτομα, ακόμη και μεμονωμένα μέρη του σώματος, αντικείμενα ή το φόντο με ένα μόνο κλικ.

Το πρώτο από αυτά είναι το “Select People”, το οποίο χρησιμοποιεί το AI Sensei της Adobe για να επιλέξει άτομα και ομάδες ή ακόμα και συγκεκριμένα μέρη του σώματος όπως δέρμα προσώπου, δέρμα σώματος, μάτια, δόντια, χείλη, μαλλιά και άλλα. Είναι εκπληκτικά απλό στη χρήση: με τη φόρτωση μιας φωτογραφίας, το AI της Adobe προσδιορίζει αυτόματα και παραθέτει κάθε άτομο σε μια σκηνή ως “Όλοι οι άνθρωποι” και “Πρόσωπο 1”, “Άτομο 2”, “Άτομο 3” κ.λπ. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε , ας πούμε, το πρόσωπο 2, και θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το δέρμα του προσώπου, το δέρμα του σώματος, τα δόντια και ούτω καθεξής. Από εκεί, μπορείτε να τροποποιήσετε τις αποχρώσεις, να ενισχύσετε τη διαύγεια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να κάνετε.

Η “Επιλογή Αντικειμένων” το καθιστά ευκολότερο με δύο τρόπους. Για να επιλέξετε ένα τριαντάφυλλο, ας πούμε, μπορείτε απλώς να το ζωγραφίσετε με το πινέλο ή να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο γύρω του και η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει αυτόματα τις άκρες για να δημιουργήσει μια ακριβή μάσκα. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα ολόκληρο φόντο εικόνας με ένα μόνο κλικ, αντί να χρειάζεται να αντιστρέψετε μια επιλογή θέματος όπως πριν.

Αν σας ενδιαφέρει να αφαιρέσετε αντικείμενα εντελώς (γνωστό και ως “healing”) θα σας βοηθήσει η εφαρμογή Content-Aware Remove. Μπορείτε απλώς να σχεδιάσετε μια μάσκα περίπου γύρω από το αντικείμενο που πρόκειται να αφαιρεθεί και η τεχνητή νοημοσύνη θα γεμίσει προσαρμοστικά το φόντο με βάση το περιβάλλον. Περιλαμβάνει μια επιλογή Ανανέωσης (refresh) και σας επιτρέπει να επιλέξετε την περιοχή δειγματοληψίας για καλύτερο έλεγχο.

Άλλες νέες δυνατότητες για το Lightroom περιλαμβάνουν τη “Σύγκριση κατά την επεξεργασία” που σας επιτρέπει να φορτώσετε δύο εικόνες για να τις ταιριάξετε καλύτερα, μαζί με ενημερώσεις απόδοσης GPU. Το Lightroom Classic αποκτά μια νέα δυνατότητα εναλλαγής αριστερού-δεξιού πάνελ, αν προτιμάτε να βλέπετε τα χειριστήρια χρώματος στα αριστερά, καθώς και ταχύτερες εισαγωγές από κινητές συσκευές (μόνο για Windows). Στο Camera Raw, η Adobe εισάγει καμπύλες κάλυψης και υποστήριξη HDR για οθόνες, αν και η τελευταία βρίσκεται σε προεπισκόπηση τεχνολογίας προς το παρόν. Οι ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν τώρα στο Creative Cloud της Adobe — για περισσότερα, ανατρέξτε στο Lightroom blog.

Comart AE

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής Adobe (Adobe Certified Reseller) Adobe Commercial, Education & Government με εμπείρια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και εγκαταστάσεις.

Επιπλέον αποτελει επισημό μεταπωλητή Lacie, Blackmagic, Eizo, Dell, Sonnet Technologies κ.α., με εξειδίκευση σε εγκαταστάσεις & υποστήριξη για τον Δημιουργικό Επαγγελματία των εκδόσεων, γραφικών τεχνών, φωτογραφίας, διαφήμισης, digital design, animation, βίντεο και μεταδόσεων.

Adobe.com

Άλλα άρθρα μας για Adobe