Νέα εφαρμογή κάμερας

Η Adobe σχεδιάζει την κυκλοφορία μίας νέας εφαρμογής κάμερας που απευθύνεται σε πιο «επαγγελματίες» φωτογράφους που θέλουν να απογειώσουν τις φωτογραφίες του smartphone τους.

Σε μια συνέντευξη στο CNET, ο Marc Levoy, Αντιπρόεδρος της Adobe, είπε ότι η σχεδιαζόμενη εφαρμογή θα προσφέρει νέες επιλογές υπολογιστικής φωτογραφίας.

Ο Levoy δήλωσε ότι θέλει να φτιάξει μια εφαρμογή για άτομα που είναι πρόθυμα να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια για να πετύχουν μια υπέροχη φωτογραφία. Θα απευθύνεται σε άτομα που «έχουν εμπειρία με τις παραδοσιακές ρυθμίσεις της κάμερας, όπως η αυτόματη εστίαση, η ταχύτητα κλείστρου, το χρώμα, η εστιακή απόσταση και το διάφραγμα».

Ο Levoy ήταν προηγουμένως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στον οποίο αποδίδεται η επινόηση του όρου «υπολογιστική φωτογραφία». Αργότερα εντάχθηκε στην ομάδα Google Pixel όπου ηγήθηκε των σχεδίων καμερών smartphone, όπως το τεχνητό θάμπωμα του φόντου και η ραφή πανοράματος.

«Αυτό που έκανα στη Google ήταν να “εκδημοκρατίσω” την καλή φωτογραφία», λέει ο Levoy στο CNET. «Αυτό που θα ήθελα να κάνω στην Adobe είναι να εκδημοκρατίσω τη δημιουργική φωτογραφία, όπου υπάρχει περισσότερη δράση μεταξύ του φωτογράφου και της κάμερας».

Η “υπολογιστική” φωτογραφία έχει σίγουρα βελτιώσει την ποιότητα των καμερών smartphone. Επιτεύχθηκε η μεταμόρφωση των εικόνων που λαμβάνονται από κατώτερο αισθητήρα, σε επεξεργασία φωτογραφιών ΑΙ, σε τέτοιο σημείο ποιότητας ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές DSLR.

Ο Levoy προσθέτει ότι η Adobe στοχεύει σε «φωτογράφους που θέλουν να σκεφτούν λίγο πιο προσεκτικά τη φωτογραφία που τραβούν και είναι πρόθυμοι να αλληλεπιδράσουν λίγο περισσότερο με την κάμερα ενώ κάνουν την λήψη».

Ο Levoy δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει κάποια από τις δυνατότητες της εφαρμογής, αλλά έδειξε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία με στόχο την αφαίρεση των αντανακλάσεων από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα από παράθυρα.

Επίσης εξετάζεται το «relighting» των φωτογραφιών, μια νέα προσέγγιση στην «υπερανάλυση», τη στοίβαξη πολλών φωτογραφιών και ακόμη και την εξέταση νέων τρόπων για το πώς προβάλλονται οι φωτογραφίες.

Η ακόμη ανώνυμη εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός ενός ή δύο ετών.

Πηγή CNET

Άλλα άρθρα μας για Adobe

Comart AE

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής Adobe (Adobe Certified Reseller) Adobe Commercial, Education & Government με εμπείρια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και εγκαταστάσεις.

Επιπλέον αποτελει επισημό μεταπωλητή Lacie, Blackmagic, Eizo, Dell, Sonnet Technologies κ.α., με εξειδίκευση σε εγκαταστάσεις & υποστήριξη για τον Δημιουργικό Επαγγελματία των εκδόσεων, γραφικών τεχνών, φωτογραφίας, διαφήμισης, digital design, animation, βίντεο και μεταδόσεων.

Adobe.com

Άλλα άρθρα μας για Adobe