Επαγγελματική διαχείριση projects

Το Adobe Premiere Pro σύντομα θα περιλαμβάνει ένα νέο σετ εργαλείων το “Productions”, που εστιάζουν στις επαγγελματικές παραγωγές για την διαχείριση projects και την οργάνωση και διαμοιρασμό των assets. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά είναι σχεδιασμένα από την αρχή, και βασισμένα στις ανάγκες κορυφαίων σκηνοθετών και συντακτικών ομάδων του Χόλυγουντ. Το Productions, το νέο σύνολο λειτουργιών της Adobe, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Sundance Film Festival και δοκιμάστηκε σε πρόσφατες ταινίες όπως το “Terminator: Dark Fate” και το “Dolemite Is My Name”.

Εργαλεία για απαιτητικούς επαγγελματίες

Είναι σαφές ότι η έκδοση Productions απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς χρήστες του Adobe Premier. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα εργαλείο για τους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Η έμφαση στην οργάνωση και τη συνεργασία μπορεί να ωφελήσει οποιονδήποτε από έναν επαγγελματία που δουλέυει μόνος του μέχρι σύνθετες ομάδες παραγωγής. Μεταξύ των χαρακτηριστικών παρέχεται η δυνατότητα διαίρεσης έργων σε μικρότερα κομμάτια, αναφορά στα media, κλείδωμα έργου και η έμφαση στην κοινή αποθήκευση σε τοπικό επίπεδο.

Με σύνθετα έργα, τα στοιχεία μπορούν πλέον να υποδιαιρεθούν μεταξύ των reels, των σκηνών ή άλλων μικρότερων μονάδων της παραγωγής. Τα επεισόδια των εκπομπών μπορούν να διαχωριστούν ανά σεζόν, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση σε ακολουθίες τίτλων ή άλλα κοινά στοιχεία.

Οργανωμένη ροή εργασίας

Παράλληλα με την εστίαση στην εύκολη πρόσβαση στα media, το Productions υπόσχεται να εφαρμόσει το media referencing σε διαφορετικές εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται εφεδρικά αντίγραφα, κάτι που θα εξοικονομίσει χώρο και θα επιταχύνει τις επιμέρους εργασίες.

Για να οργανωθούν όλες αυτές οι λειτουργίες, το Adobe Premiere Pro έχει επίσης ρυθμιστεί να λαμβάνει ένα νέο πίνακα παραγωγής, παρέχοντας εύκολο έλεγχο αυτών των νέων λειτουργιών. Οι αλλαγές στον δίσκο διατηρούνται σε συγχρονισμό, είτε πραγματοποιούνται στο Premiere είτε στο ίδιο το αρχείο, ενώ όλα τα έργα μπορούν να ελεγχθούν από τον πίνακα.

Επιτάχυνση της παραγωγής

Τέλος, πολλοί συντάκτες μπορούν να εργάζονται σε διαφορετικά έργα μέσα στην ίδια παραγωγή. Το κλείδωμα του έργου εμποδίζει την κοινή επεξεργασία, ενώ παράλληλα επιτρέπει την πρόσβαση για προβολή και αντιγραφή. Επίσης, μοιράζονται Render αρχεία, μειώνοντας τον χρόνο αναπαραγωγής. Όλη αυτή η κοινή ροή εργασίας μπορεί να παρακολουθηθεί μέσω του Production panel.

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής Adobe, Lacie, Blackmagic, Sonnet Technologies κ.α., με εξειδίκευση σε εγκαταστάσεις & υποστήριξη για τον Δημιουργικό Επαγγελματία των εκδόσεων, γραφικών τεχνών, φωτογραφίας, διαφήμισης, digital design, animation, βίντεο και μεταδόσεων.