Apple Watch
Η Apple παρουσίασε επίσημα το πολυαναμενόμενο Apple Watch στις 9 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Apple η Εταιρεία έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την κατασκευή της συσκευής τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Tim Cook, CEO της Apple δήλωσε ότι στόχος της Apple είναι να “αλλάξει τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας.”
Το Apple Watch έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι λειτουργικό και μοντέρνο, διατίθεται σε δύο μεγέθη 38 και 42 χιλιοστών, με έξι διαφορετικά υλικά περιβλήματος και έξι ξεχωριστές εναλλάξιμες επιλογές για το λουράκι, σε μια ποικιλία χρωμάτων. Με τρεις ξεχωριστές συλλογές, από την απλή “Sport” έως την high-end πολυτελή “Edition”, το Apple Watch έχει δημιουργηθεί για να προσελκύσει και να καλύψει κάθε γούστο.
Είτε με ion-strengthened είτε με εύκαμπτη sapphire display (ανάλογα με το μοντέλο), όλα τα Apple Watch περιλαμβάνουν οθόνη HD Retina, sapphire-covered αισθητήρες ενσωματωμένους στο zirconia backing, και ένα NFC τσιπ ώστε να μπορούν οι συσκευές να λειτουργούν με την υπηρεσία πληρωμών της Apple μέσω κινητού.
Το interface του Apple Watch μοιάζει πολύ με το εξωτερικό του, έχει δημιουργηθεί με στόχο τις επιθυμίες των χρηστών. Σύμφωνα με την Apple, ένα Apple Watch μπορεί να έχει εκατομμύρια διαφορετικές εμφανίσεις. Οι εφαρμογές είναι οργανωμένες σε ένα μοναδικό σχεδιασμό cluster για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.
Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της, η Apple έχει εξετάσει προσεκτικά τον τρόπο που οι χρήστες θα αλληλεπιδρούν και θα χρησιμοποιούν το Apple Watch, γι αυτό και ανέπτυξε ένα μοναδικό λειτουργικό σύστημα (WatchOS) και ξεχωριστές μεθόδους input για τη συσκευή. Ενώ επιτρέπει τo touch input, το Apple Watch περιλαμβάνει επίσης μία «Ψηφιακό Κορώνα” που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του περιβλήματος, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ζουμ, κύλιση και επιλογή στοιχείων χωρίς να καλύπτουν με το χέρι τους την οθόνη. Η «Ψηφιακή Κορώνα» χρησιμεύει επίσης ως home button. Ένα δεύτερο κουμπί κάτω από την «Ψηφιακή Κορώνα» επιτρέπει στους χρήστες να εμφανίσουν μια λίστα επαφών και, στη συνέχεια, να επικοινωνούν με τους φίλους τους στέλνοντας σχέδια, μηνύματα, κινούμενα emoji, και καρδιακό παλμό, που προέρχεται κατ’ευθείαν από τους ενσωματωμένους αισθητήρες.
Το Apple Watch εκμεταλλεύεται τη νέα τεχνολογία ανίχνευσης πίεσης, «Force Touch», και είναι σε θέση να προσδιορίσει τη διαφορά ανάμεσα σε «άγγιγμα» και «πίεση», κι έτσι επιτρέπει μια σειρά από συναφείς ειδικούς ελέγχους. Ένα μοναδικό σύστημα κοινοποίησης επιτρέπει στις ειδοποιήσεις να μεταδίδονται με απαλές δονήσεις στο χέρι του χρήστη.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί αισθητήρες ενσωματωμένοι στο Apple Watch, που του επιτρέπουν να κάνει μετρήσεις όπως π.χ. πόσα βήματα έχετε κάνει, πόσες θερμίδες έχετε κάψει και τον καρδιακό σας παλμό. Οι πληροφορίες αναμεταδίδονται σε δύο ξεχωριστές εφαρμογές fitness, παρέχοντας στους χρήστες μια συνολική εικόνα της καθημερινής τους δραστηριότητας.
Το Apple Watch έχει σχεδιαστεί για να «συντροφεύει» το iPhone, και ως εκ τούτου, απαιτεί σύνδεση με iPhone για να λειτουργήσει. Το ρολόι δεν είναι μια αυτόνομη συσκευή, επειδή βασίζεται στο iPhone για πολλά χαρακτηριστικά, όπως ειδοποιήσεις και μηνύματα. Στην πραγματικότητα, οι αρχικές εφαρμογές του Apple Watch τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από το iPhone για τη διατήρηση της μπαταρίας. Το Apple Watch έχει διάρκεια 18 ωρών ανά φόρτιση με μικτή χρήση και έως 72 ώρες σε Power Reserve Mode, η οποία περιορίζει τη λειτουργικότητα.
Το Apple Watch θα διατίθεται στις ΗΠΑ από το τέλος Απριλίου 2015.
Πηγή: www.macrumors.com