H απόλυτα φορητή 4K ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή!

Τραβήξτε Ultra HD TV ή 4K ταινίες μεγάλου μήκους με τη νέα Blackmagic Production Camera 4K. Διαθέτει αισθητήρα Super 35mm με High Density global shutter σε συνδυασμό με EF mount για εγγραφή υψηλής ποιότητας visually lossless compressed CinemaDNG RAW και Apple ProRes 422 (HQ). H ενσωματωμένη οθόνη αφής σας επιτρέπει να παρακολουθείτε, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να εισάγετε τα μεταδεδομένα απευθείας στην κάμερα!

Η Εκπληκτική ομορφιά του 4K

Οι νεότερες τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας και συσκευές βιντεοπροβολής (projectors) υποστηρίζουν Ultra HD, τέσσερις φορές υψηλότερη ανάλυση από το 1080 HD! Η Blackmagic 4K δημιουργεί αρχεία συμπιεσμένα visually lossless CinemaDNG RAW και Apple ProRes 422 (HQ) που είναι ιδανικά για επεξεργασία και color grading με τις εφαρμογές που ήδη έχετε.

Τώρα μπορείτε να τραβήξετε εκπληκτικά μουσικά βίντεο κλιπ υψηλής ανάλυσης, τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις, αθλητικά, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις και ταινίες μεγάλου μήκους. Η Blackmagic 4K διαθέτει έξοδο 6G-SDI για υψηλής ποιότητας Ultra HD ζωντανές παραγωγές.

Ανώτερη ποιότητα, συμπαγής μεταλλική κατασκευή

Η Blackmagic Production Camera 4K είναι σχεδιασμένη με ακρίβεια σε ένα απίστευτα μικρό μέγεθος. Διαθέτει περίβλημα από αλουμίνιο, EF μοντούρα για εναλλάξιμους φακούς, αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 4K Super 35, global shutter και εγγραφή σε συμπιεσμένο CinemaDNG RAW χωρίς οπτικές απώλειες και ProRes 422 (HQ) μορφή αρχείου. Με ενσωματωμένη λειτουργία εγγραφής ασυμπίεστου ήχου μπορείτε να εγγράψετε επαγγελματική ποιότητα ήχου κατευθείαν στα αρχεία ProRes και να αποφύγετε το audio sync στο post production.

Αισθητήρας

Μεγάλος αισθητήρας Super 35

Με τον Super 35 sensor έχετε καδραρίσματα και συμπεριφορά με την οποία είστε εξοικειωμένοι από τους φακούς που ήδη διαθέτετε! Ο αισθητήρας διαθέτει global shutter για τέλειο panning  και με ελάχιστο crop factor παίρνετε εξαιρετικά ευρυγώνια πλάνα με τους αντίστοιχους φακούς. Αν εργάζεστε σε HD μπορείτε να κάνετε εύκολα reframe και zoom χωρίς απώλεια ανάλυσης και αν γυρνάτε από 4Κ σε HD θα έχετε απίστευτα ομαλή και καθαρή εικόνα.

Μοντούρα για φακούς EF

Υποστηρίζει τους καλύτερους φακούς του κόσμου

Με το EF compatible lens mount μπορείτε να επιλέξετε φακούς υψηλής ποιότητας που μπορούν να εκμεταλευτούν Super 35 αισθητήρες με ελάχιστη περικοπή (cropping). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακούς Canon, Zeiss και άλλους, με πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο!

Με τη μοντούρα  EF δεν είστε εγκλωβισμένοι σε ένα συγκεκριμένο φακό, μπορείτε να δουλέψετε με επαγγελματικούς κινηματογραφικούς φακούς χρησιμοποιώντας ράγες (rails), follow focus και άλλα επαγγελματικά αξεσουάρ!

bmd1

Super Fast SSD Recorder

Εγγραφή 4K ProRes απευθείας σε αφαιρούμενη κάρτα SSD!

Με το ενσωματωμένο SSD recorder η Blackmagic Production Camera 4K γραφεί 4K σε ProRes 422 (HQ) και συμπιεσμένα CinemaDNG αρχεία. Η Blackmagic 4K κάμερα έχει σχεδιαστεί από το μηδέν για να αποτελέσει μέρος της post production ροής σας! Με την εγγραφή σε μια αφαιρούμενη SSD μπορείτε να συνδέσετε το SSD στον υπολογιστή μόλις τελειώσει το γύρισμα και να επεξεργαστείτε ή να κάνετε χρωματικές διορθώσεις κατευθείαν από την κάρτα! Οι κάρτες μπορούν να διαμορφωθούν είτε σε HFS+ ή exFAT για Mac και Windows συμβατότητα.

Χρόνοι εγγραφής για ανάλυση 4K χρησιμοποιώντας ProRes
240GB 36 Λεπτά, 480GB 72 Λεπτά

Open File Formats

Ανοιχτά αρχεία για τις NLE εφαρμογές σας

Αντίθετα από τις παραδοσιακές κάμερες που γράφουν σε διάφορες μορφές αρχείων που χρειάζονται χρονοβόρα μετατροπή πριν το post η Blackmagic Production Camera 4K γράφει απευθείας σε αρχεία που είναι συμβατά με τις εφαρμογές μοντάζ κλπ. Η ευρεία δυναμική περιοχή του αισθητήρα Super 35  παρεχεί μεγαλή ευελιξία στις χρωματικές διορθώσεις σε highlights and shadows. Αν εργάζεστε γρήγορα, απλά επιλέξτε ‘Video’ και τραβήξτε σε χρωματικό χώρο REC709.

Εξαιρετικό Design

Ανθεκτικό περίβλημα συμπαγούς αλουμινίου

Η Blackmagic Production Camera 4K σχεδιάστικε με γνώμονα την φορητότητα και την ανθεκτικότητα. Με standard συνδέσεις και εσωτερική μπαταρία μέσα σε ένα όμορφο περίβλημα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η Blackmagic θα ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση εξωτερικών γυρισμάτων! Η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD εμφανίζει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις όπως η ταχύτητα κλείστρου, θερμοκρασία χρώματος και timecode σε ένα ευανάγνωστο status strip.

Εύχρηστη οθόνη αφής

Εισάγετε μεταδεδομένα απευθείας στην κάμερα

Χρησιμοποιήστε την capacitive οθόνη αφής για να μεταβείτε στα μενού και να αλλάξετε ρυθμίσεις, όπως η μορφή εγγραφής, γωνία κλείστρου και πολλά άλλα! Ακουμπήστε δύο φορές την οθόνη για να κάνετε ζουμ στην εικόνα για γρήγορη και ακριβή εστίαση. Ακουμπήστε μία φορά στην οθόνη για να εμφανιστεί η οθόνη εισαγωγής μεταδεδομένων (metadata), όπου μπορείτε να εισάγετε πληροφορίες όπως ο αριθμός shot, ετικέτες αναζήτησης, αριθμός σκηνής, timecode και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον αριθμό σκηνής ώστε να λαμβάνει αυτόματη αρίθμηση! Τα μεταδεδομένα που εισάγονται αποθηκεύονται απευθείας στα αρχεία και είναι συμβατά με τις δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας. Η διαχείριση των αρχείων σας κατά το post production είναι τώρα πολύ πιο απλή!

Dynamic Range

Υψηλότερη ποιότητα εικόνας σημαίνει ακόμα περισσότερη ευελιξία στο color grading

bmd2
Common DSLR Shot                      RAW Wide Dynamic Range             Final Color Graded Shot

Με 12 stops παίρνετε εκπληκτικές εικόνες, καλύτερες από κλασσικές βιντεοκάμερες ή ακόμα και από κάμερες broadcast. Όλη αυτή η δυναμική περιοχή συλλαμβάνεται σε ProRes ή CinemaDNG αρχεία και σε αναλύσεις 4K, έτσι ώστε το βίντεο να έχει κινηματογραφική υφή. Με τη σύλληψη περισσότερων λεπτομερειών από τον αισθητήρα μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί κατά την διάρκεια της χρωματικής επεξεργασίας στο DaVinci Resolve!

Standard Συνδέσεις

Χωρίς την ανάγκη αγοράς ακριβών custom καλωδίων

bmd3

Η Production Camera 4K διαθέτει standard εισόδους/εξόδους. Περιλαμβάνει μία 6G-SDI σύνδεση για Ultra HD ανάλυση ή down converted έξοδο HD μέσω ενός μόνο καλωδίου SDI. Η θύρα Thunderbolt επιτρέπει την σύνδεση με φορητό υπολογιστή και την χρήση του UltraScope για παρακολούθηση κυματομορφής σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχουν 1/4 “jack είσοδοι μικροφώνου/line για την εγγραφή ασυμπίεστου ήχου υψηλής ποιότητας και 12V σε 30V DC είσοδος. Επιπλέον υποδοχή ακουστικών 3.5mm και LANC τηλεχειριστήριο!