Η Blackmagic Design ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα της νέας BlackMagic 3G-SDI Arduino Shield η οποία επιτρέπει την δημιουργία custom controllers για κάμερες και άλλες συσκευές SDI.

Η δημιουργία προσαρμοσμένων λύσεων για τον έλεγχο διαφόρων καμερών μέσω SDI είναι δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Αυτό σημαίνει ότι η ενσωμάτωση των καμερών της Blackmagic Design σε custom συστήματα είναι αρκετά δύσκολο έργο για τους μηχανικούς του broadcast που χρειάζεται να κατασκευάσουν SDI hardware και να χρησιμοποιήσουν το SDI control πρωτόκολλο της Blackmagic για τον απομακρυσμένο έλεγχο των καμερών της. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα η Blackmagic Design δημιούργησε μια νέα πλακέτα επέκτασης SDI για Arduino micro controllers, την BlackMagic Design 3G-SDI Arduino Shield.

Η Arduino είναι μια δημοφιλής open-source πλατφόρμα ηλεκτρονικών πρωτοτύπων βασισμένη σε εύχρηστο hardware και software. Παρόμοια με το Raspberry Pi, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε μηχανικούς software, η Arduino είναι συχνά η επιλογή για προγραμματιστές hardware και έχει σχεδιαστεί ως μια απλούστερη, πιο ευέλικτη και χαμηλότερου κόστους λύση για την δημιουργία κάθε είδους εξατομικευμένων εργασιών.

Οι πλακέτες επέκτασης της Arduino ονομάζονται “shields” και η Blackmagic Design αποφάσισε να επωφεληθεί από αυτή την τυποποιημένη δυνατότητα επέκτασης για να φτιάξει την κάρτα διασύνδεσης Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield.

Η Blackmagic 3G-SDI Arduino Shield είναι μια απλή πλακέτα επέκτασης ή «shield» που περιλαμβάνει 1 SDI είσοδο και 1 SDI έξοδο. Η είσοδος SDI επιτρέπει την σύνδεση οποιασδήποτε πηγής βίντεο και η έξοδος SDI συνδέεται με την κάμερα και έχει ενσωματωμένες όλες τις εντολές του πρωτοκόλλου ελέγχου της κάμερας.

“Η BlackMagic Design 3G-SDI Arduino Shield είναι συναρπαστική, επειδή κάνει τα προϊόντα της Blackmagic Design πιο διαθέσιμα και προσβάσιμα από ποτέ”, δήλωσε ο Grant Petty, Διευθύνων Σύμβουλος της Blackmagic Design. “Όταν συνδυάζεται με προϊόντα όπως η νέα URSA Mini και το Studio Viewfinder, οι  χρήστες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μοναδικές και ενδιαφέρουσες λύσεις για να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας με περισσότερους τρόπους από ό, τι θα μπορούσαμε να διανοηθούμε. Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα!”

Περισσότερα εδώ

blackmagic_authorized_reseller_1line

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής και Εξουσιοδοτημένος On-line Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων, διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης καθώς και υψηλή τεχνογνωσία σε εγκαταστάσεις video, production & post-production και broadcast.