Η Blackmagic Design ανακοίνωσε την ανανεωμένη έκδοση DaVinci Resolve 12.5.4 Update, της κορυφαίας εφαρμογής για επεξεργασία και χρωματικές διορθώσεις βίντεο.

Το DaVinci Resolve 12.5.4 υποστηρίζει τώρα το νέο Apple MacBook Pro Touch bar, και επιπλέον Rec. 2100 και 2020 για υψηλού δυναμικού εύρους ροών εργασίας . Η ενημερωμένη έκδοση του DaVinci Resolve 12.5.4 είναι τώρα διαθέσιμη για τους χρήστες του DaVinci Resolve και του DaVinci Resolve Studio, και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα της Blackmagic Design.

Η νέα έκδοση του DaVinci Resolve της Blackmagic Design προσθέτει συμβατότητα με το νέο Apple MacBook Pro με Touch Bar. Το Touch Bar είναι μία λωρίδα αφής με οθόνη Retina στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου του MacBook Pro που παρέχει άμεση πρόσβαση στα πιο κοινά εργαλεία τη στιγμή που απαιτούνται. Κατά τη χρήση του DaVinci Resolve 12.5.4, το Touch Bar αλλάζει αυτόματα για να δείξει στο πλαίσιο τα εργαλεία που χρειάζονται οι πελάτες για την εκτέλεση της εργασίας τους. Για παράδειγμα, στην σελίδα Media ο χρήστης μπορεί άμεσα να προσθέσει το τρέχον κλιπ σε ένα φάκελο, να κάνει εναλλαγή μεταξύ θέασης εικονιδίου ή λίστας, να εμφανίσει τα χαρακτηριστικά του κλιπ και να κάνει αναζήτηση και παρουσίαση μεταδεδομένων απλά πατώντας το Touch Bar.

Κατά την επεξεργασία βίντεο, το Touch Bar είναι context sensitive και εμφανίζει τις εντολές με βάση τις επιλογές σας. Ο χρήστης μπορεί να κάνει γρήγορες εναλλαγές μεταξύ trim modes, να περιηγηθεί στο χρονοδιάγραμμα και να εκτελέσει διαφορετικούς τύπους επεξεργασιών, χωρίς να χρησιμοποιήσει το ποντίκι ή το pull down μενού. Οι Colorists μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Touch Bar για τα πάντα, από την προσαρμογή πρωτογενών sliders και color wheels έως την αλλαγή των mid tone λεπτομερειών, τού κορεσμού, των αποχρώσεων και πολλά άλλα.

Η ενημερωμένη έκδοση DaVinci Resolve 12.5.4 παρέχει νέα υποστήριξη για Rec. 2100, όταν χρησιμοποιείται το DaVinci Resolve Color Management. Το Rec. 2100 είναι ένα υπερσύνολο του Rec. 2020 που ορίζει υψηλού δυναμικού εύρους φορμά (HDR), όπως SMPTE ST. 2084 (PQ) και Hybrid Log-Gamma (HLG). Προσθέτει επίσης νέες ρυθμίσεις για τον έλεγχο των δεδομένων αναλύσης Dolby VisionTM.

Επιπλέον, παρέχεται υποστήριξη για Grass Valley HQ και HQX codecs για Apple Mac, Windows και Linux, διατηρεί super white και sub black δεδομένα όταν εργάζεστε με ProRes 4: 4: 4: 4, προσθέτει MP3 αποκωδικοποίηση στα Windows, καλύτερη υποστήριξη για αρχεία CR2 για Mark IV κάμερες της Canon 5D, και βελτιωμένη αποκωδικοποίηση EXR και απόδοση αναπαραγωγής.

Η Blackmagic Design δημιουργεί κορυφαία προϊόντα επεξεργασίας βίντεο, ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες, color correctors, video converters, video monitoring, routers, live production switchers, disk recorders, waveform monitors και real time film scanners για τις βιομηχανίες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του post production. Οι κάρτες καταγραφής DeckLink της Blackmagic Design έφεραν την επανάσταση σε ποιότητα και προσιτές τιμές στο post production, ενώ, η βραβευμένη με Emmy Award σειρά προϊόντων DaVinci, κυριαρχεί στη βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου από το 1984. Η Blackmagic Design συνεχίζει να καινοτομεί με προϊόντα όπως τα 6G-SDI και 12G-SDI και στερεοσκοπικές 3D και Ultra HD ροές εργασίας.

Περισσότερα εδώ

Η Blackmagic Design ιδρύθηκε από κορυφαίους post production επαγγελματίες και μηχανικούς και έχει γραφεία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία.

blackmagic_authorized_reseller_1line

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων, διαθέτει εμπειρία, εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης καθώς και υψηλή τεχνογνωσία σε εγκαταστάσεις, video, production & post-production και broadcast.