3 φορές πιο γρήγορη επεξεργασία σε M1 Mac

Blackmagic Design: DaVinci Resolve Video Editor. Η Blackmagic Design ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση στο επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο και διόρθωσης χρώματος, το DaVinci Resolve, που περιλαμβάνει μια νέα μηχανή επεξεργασίας που προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε Apple Macs.

DaVinci Resolve 17.3 update

Χάρη στο νέο update το DaVinci Resolve 17.3 μπορεί να λειτουργήσει έως και 3 φορές πιο γρήγορα σε μοντέλα Apple Mac με το τσιπ M1. Η αύξηση της ταχύτητας θα πρέπει να κάνει την αναπαραγωγή, επεξεργασία και βαθμολόγηση έργων 4Κ και 8Κ γρηγορότερη με τη χρήση του λογισμικού.

H νέα μηχανή επεξεργασίας χρησιμοποιεί επίσης απόδοση με βάση πλακίδια, η οποία μπορεί να δώσει στους χρήστες φορητών υπολογιστών έως και 30% μεγαλύτερη μπαταρία όταν εργάζονται στο DaVinci Resolve.

Kωδικοποίηση H.265

Επιπλέον, η έκδοση 17.3 υποστηρίζει μια νέα επιλογή σε υπολογιστές Mac Μ1 για H.265. Είναι πλέον δυνατό να δοθεί προτεραιότητα στην ταχύτητα ή την ποιότητα κατά την απόδοση, ενώ οι χρόνοι απόδοσης ενδέχεται να βελτιωθούν έως 65%. Το DaVinci Resolve αποκωδικοποιεί και αρχεία AVC Intra χρησιμοποιώντας τη μηχανή πολυμέσων που είναι ενσωματωμένη στο τσιπ Apple M1, καθιστώντας την αποκωδικοποίηση και την αναπαραγωγή γρηγορότερη.

Εν τω μεταξύ, έχουν προστεθεί νέα FX στοιχεία ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων νέων σχημάτων πλέγματος και μεγαλύτερης ακρίβειας κατά τη χρήση θολώματος ψηφιδωτού, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν λεπτομερώς την ποσότητα και την εμφάνιση της εικονοστοιχείας.

Νέα Χαρακτηριστικά

Τα Keyer διαθέτουν τώρα χειριστήρια περιστροφής, διευκολύνοντας την αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων από την προβολή και τα νέα στοιχεία κορεσμού και γάμμα στο πρόσθετο glow επιτρέπουν μεγαλύτερο έλεγχο και λεπτότητα στα εφέ φωτισμού. Επίσης, η περίθλαση διαφράγματος στο DaVinci Resolve Studio διαθέτει νέα στοιχεία αναμόρφωσης διαφράγματος, επιτρέποντας την εξομοίωση μεγαλύτερου φάσματος φακών.

Η ενημέρωση DaVinci Resolve και DaVinci Resolve Studio 17.3 είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη από τον ιστότοπο Blackmagic Design για όλους τους τρέχοντες χρήστες DaVinci Resolve. Το DaVinci Resolve παρέχεται δωρεάν στο Mac App Store για μεμονωμένους χρήστες.

Δείτε τα Blackmagic Design DaVinci Resolve 17 στο eshop

Περισσότερα άρθρα μας για Blackmagic Design

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων.  Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production & post-production και broadcast.