Blackmagic Design Ultimatte 12 Real Time Compositing Keyer

Το νέο Blackmagic Design Ultimatte 12 είναι ένας εξελιγμένος real time compositing keyer σχεδιασμένος για την επόμενη γενιά των broadcast graphics. Το Ultimatte 12 διαθέτει εντελώς νέους αλγόριθμους και color science, απίστευτο edge handling, μεγαλύτερο διαχωρισμό χρωμάτων, καταπληκτική πιστότητα χρώματος και ευρύτερο περιορισμό διαρροών από ποτέ.

Ο προηγμένος σχεδιασμός 12G-SDI δίνει στους χρήστες την ευελιξία να εργάζονται σε HD σήμερα και να μεταβούν σε Ultra HD όταν είναι έτοιμοι καθώς τους παρέχει sub pixel processing για εκπληκτική ποιότητα εικόνας και υφές τόσο σε HD όσο και σε Ultra HD. Επιπλέον, είναι συμβατό με σχεδόν όλους τους εξοπλισμούς SD, HD και Ultra HD, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με τις κάμερες που ήδη έχουν.

Ιδανικό για την δελτία καιρού, αθλητικών γεγονότων, ειδήσεων και ψυχαγωγίας σε κινηματογραφική ποιότητα.

blackmagic ultimatte comart 1

blackmagic ultimatte comart 2

Live broadcast, παραγωγή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών

Προσθέστε επαυξημένη πραγματικότητα και εικονικά περιβάλλοντα γραφικών σε οποιαδήποτε εκπομπή!

Είτε πρόκειται για ειδησεογραφικές εκπομπές, αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων, παραδοσιακές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές ή ακόμα και για ψυχαγωγικά προγράμματα, το Ultimatte 12 παρέχει ποιότητα για απίστευτα ζωντανές συνθέσεις! Το Ultimatte 12 μπορεί να λειτουργήσει τόσο με σταθερές κάμερες και στατικά φόντα όσο και με αυτοματοποιημένα εικονικά γραφικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ένταξη σε μια σκηνή, αντικειμένων επαυξημένης πραγματικότητας που έχουν δημιουργηθεί σε υπολογιστή! Το Ultimatte 12 είναι ιδανικό για προεπιλογή σε τηλεοπτική και κινηματογραφική παραγωγή, επειδή επιτρέπει στους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το εικονικό αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Keyer για κάθε κάμερα

Είναι γνωστό ότι όταν γίνεται ζωντανή μετάδοση με πολλαπλές λήψεις από διαφορετικές γωνίες, η πράσινη ή μπλέ οθόνη παρουσιάζουν παραλλαγές. Τα ενσωματωμένα keyers στα switchers ζωντανής παραγωγής χρησιμοποιούν τις ίδιες παραμέτρους για όλες τις κάμερες, γεγονός που περιπλέκει το keying και την ποιότητα της εικόνας, καθώς κάθε κάμερα “βλέπει” την πράσινη οθόνη λίγο διαφορετικά. Το Ultimatte 12 εξαλείφει αυτά τα προβλήματα με την απίστευτη νέα τεχνολογία σε προσιτή τιμή, ώστε πλέον να είναι δυνατή η προσθήκη ετικετών σε κάθε κάμερα. Με τη δυνατότητα ενός αποκλειστικού keyer σε κάθε κάμερα, το Ultimatte 12 είναι ιδανικό για ζωντανές ειδησεογραφικές εκπομπές, παρουσίαση δελτίων καιρού και αθλητικών γεγονότων, εικονικά στούντιο και πολλά άλλα!

blackmagic ultimatte comart 3

Ρεαλιστική Επαυξημένη Πραγματικότητα

Απίστευτη νέα ρεαλιστική πολυστρωματική λειτουργία  για τη σύνθεση έγχρωμων αντικειμένων με “glass look”!

Η προσθήκη ημιδιάφανων χρωματιστών ή σκούρων αντικειμένων και γραφικών υπολογιστή, είναι σχεδόν αδύνατη με έναν παραδοσιακό keyer. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί να αφαιρεθεί μια μπλέ ή πράσινη οθόνη από ένα ημιδιαφανές έγχρωμο αντικείμενο χωρίς να αλλάξει το αρχικό χρώμα του αντικειμένου. Τώρα, με το Ultimatte 12, έχουμε μια επαναστατική νέα “ρεαλιστική” σύνθεση επιστρώσεων που επιτρέπει την προσθήκη έγχρωμων αντικειμένων μπροστά από το φόντο για ρεαλιστικά ημιδιάφανα γραφικά. Αυτό σημαίνει ότι όταν κοιτάζουμε μέσα από το αντικείμενο ή όταν ο παρουσιαστής βαδίζει πίσω από αυτό, τα χρώματα διατηρούνται με ακρίβεια, καθιστώντας την εμφάνιση εντελώς ρεαλιστική!

Tεχνολογία one touch keying

Η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωντανές παραγωγές. Το Ultimatte 12 διαθέτει one touch keying τεχνολογία που αναλύει μια σκηνή και ρυθμίζει αυτόματα πάνω από 100 παραμέτρους! Το πρώτο βήμα είναι να διασφαλισθεί ότι η σκηνή είναι καλά φωτισμένη και ότι οι κάμερες είναι σωστά ισορροπημένες στο λευκό, τότε απλά, με την ενεργοποίηση του πλήκτρου αυτόματου ελέγχου, το Ultimatte θα ολοκληρώσει όλη τη δουλειά! Το keying με ένα μόνο πάτημα είναι δραματικά ταχύτερο και επιτρέπει στους χειριστές να εστιάσουν στο συνολικό πρόγραμμα με λιγότερους περισπασμούς, ενώ το Ultimatte 12 φροντίζει τα υπόλοιπα!

Προηγμένη επεξεργασία εικόνας

Το Ultimatte 12 διαθέτει νέους, εξαιρετικά προηγμένους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και ένα τεράστιο εσωτερικό color space. Δημιουργεί αυτόματα εσωτερικά πλέγματα έτσι ώστε διαφορετικά τμήματα της εικόνας να μπορούν να επεξεργαστούν χωριστά με βάση τα χρώματα κάθε περιοχής. Προσφέρει εξαιρετική λεπτομέρεια στα περιγράμματα όπου είναι απαραίτητο, όπως π.χ. στα μαλλιά, και ομαλότερες μεταβάσεις μεταξύ χρωμάτων ή άλλων αντικειμένων στη σκηνή. Τα πάντα αντιμετωπίζονται με νέα επεξεργασία μαθηματικών και sub-pixel που έχουν σχεδιαστεί για απίστευτη ποιότητα και διαύγεια σε HD και Ultra HD!

blackmagic ultimatte comart 4

blackmagic-ultimatte-comart-5

Απίστευτη χρωματική πιστότητα

Το Ultimatte 12, παρέχει νέα προηγμένη επεξεργασία flare, edge και transition, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί το φόντο χωρίς να επηρεάζονται τα χρώματα που θέλουμε να διατηρήσουμε! Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να διατηρηθούν και να αναπαραχθούν πιστά, χρώματα που θα ήταν είναι αδύνατο με άλλα keyers, όπως ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα μπροστά σε μια πράσινη οθόνη! Το Ultimatte 12 είναι αρκετά έξυπνο ώστε να απομονώνει και να επεξεργάζεται χωριστά τα διαφορετικά τμήματα της εικόνας, διατηρώντας παράλληλα ομαλές τις μεταθέσεις χρώματος μεταξύ των επιφανειών.

Σκιές και Διαφάνειες

Οι βελτιωμένοι αλγόριθμοι flare του Ultimatte 12 μπορούν να απομακρύνουν το πράσινο χρώμα και το spill από οτιδήποτε, που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ultimatte 12 δημιουργεί αληθινά, ρεαλιστικά εικονικά περιβάλλοντα! Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για σκιές ή διαφανή αντικείμενα με αντανακλάσεις. Το Ultimatte 12 αναλύει δειγματοληπτικά και αυτόματα τα χρώματα, δημιουργεί αδιάλειπτα ματ για τοίχους, δάπεδα και άλλα μέρη της εικόνας και στη συνέχεια εφαρμόζει τις απαραίτητες διορθώσεις. Οι σκιές χαρτογραφούνται και συντίθενται σωστά στο νέο φόντο, αφαιρούνται τα spills και τα διαφανή αντικείμενα απεικονίζονται τέλεια!

Production & Transmission Days 2018

To Ultimate 12 παρουσιάστηκε πρόσφατα στην εκδήλωση μας ενταγμένο σε μία ολοκληρωμένη ροή εργασίας Production και Post με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ενταγμένο σε ένα πλήρες πλατο παραγωγής με κάμερες  Blackmagic URSA Broadcast και Blackmagic Micro Cinema, Blackmagic DaVinci Resolve 15 για editing και χρωματική διόρθωση μαζί με το Fusion 9 για composition και οπτικά εφέ και τα DaVinci Resolve Mini και Micro Panel.

Tο σύστημα συμπλήρωναν Fiber Converters με δυνατότητα 10G Ethernet, router Smart Videohub 20×20 και ATEM Live Production Switcher και τα συστήματα αποθήκευσης 2big, 6big και 12big της Lacie με συνδέσεις Thunderbolt 3 και USB και χωρητικότητες έως και 120ΤΒ. Οι σταθμοί εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένας πανίσχυρος Apple iMac Pro και ένας iMac με κατάλληλες διαμορφώσεις. Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ

blackmagic-ultimatte-comart-i

Δείτε το στο eshop εδώ

Περισσότερα στην Blackmagic Design

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Ακόμα είναι Apple Authorized Reseller, Lacie Authorized Reseller κ.α. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production & post-production και broadcast.

Για αναλυτικές πληροφορίες καλέστε μας στο 210 3416200