Η Blackmagic Design ανακοίνωσε πλήθος updates και νέων προϊόντων στο NAB Show 2023. Με την εισαγωγή περισσότερων εργαλείων με τεχνητή νοημοσύνη στο DaVinci Resolve και βελτιώσεις προϊόντων για τους επαγγελματίες της τηλεόρασης, του βίντεο και των μεταδόσεων.

DaVinci Resolve Studio 18.5

Η Blackmagic Design κυκλοφόρησε το DaVinci Resolve 18.5, με πάνω από 150 νέα χαρακτηριστικά και εργαλεία. Περιλαμβάνονται 4 νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, υποστήριξη αρχείων Universal Scene Description και νέα μενού στη σελίδα Cut. Τα εργαλεία AI περιλαμβάνουν επεξεργασία speech to text, αυτόματους υπότιτλους, ταξινόμηση ήχου και relight.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να εξάγουν το timeline στο Blackmagic Cloud και να διαμορφώσουν τη διαχείριση χρωμάτων σε επίπεδο γραμμής χρόνου. Το νέο Relight OFX επιτρέπει την προσθήκη εικονικών πηγών φωτός σε μια σκηνή.

Το DaVinci Resolve 18.5 public beta είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη.

ATEM Television Studio 4K8

Το ATEM Television Studio 4K8 είναι ένας φορητός, επαγγελματικός switcher ζωντανής παραγωγής με εισόδους 12G-SDI με μετατροπή οκτώ προτύπων, εξόδους aux 10 x 12G-SDI, 4 chroma keyers, 2 downstream keyers, SuperSource, 2 συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και διάφορα transitions.

Περιλαμβάνει κουμπιά για επιλογή πηγών, ενεργοποίηση μεταβάσεων και ρύθμιση εφέ βίντεο, μαζί με ενσωματωμένo διακόπτη T για χειροκίνητο έλεγχο transition. Με 8 εισόδους SDI, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν πολλές κάμερες και όλες οι πηγές βίντεο θα συγχρονιστούν ξανά με τον διακόπτη.

Δείτε το στο eshop

ATEM 4 M/E Constellation 4K

Το ATEM 4 M/E Constellation 4K  διαθέτει εισόδους μετατροπής προτύπων 40 x 12G-SDI με υποστήριξη για πρότυπα έως Ultra HD 2160p60.

Το ενημερωμένο μοντέλο διαθέτει επίσης 24 x 12G-SDI εξόδους aux, 16 upstream προηγμένα πλήκτρα χρώματος ATEM, 4 downstream keyers, 4 συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων Ultra HD, 2 επεξεργαστές SuperSource και άλλα. Ιδανικό για συναυλίες, μουσικά φεστιβάλ, ζωντανά αθλητικά γεγονότα και θρησκευτικές μεταδόσεις.

Δείτε το στο eshop

2110 IP Converter 3x3G

Το Blackmagic 2110 IP Converter 3x3G είναι ένας base converter με 3G-SDI σε συστήματα εκπομπής IP 2110. Υποστηρίξει έως και 3 ξεχωριστά κανάλια βίντεο 3G-SDI ταυτόχρονα και περιλαμβάνει ανεξάρτητες εισόδους και εξόδους για σύνδεση έως και 6 διαφορετικών συσκευών SDI.

Συμμορφώνεται με SMPTE ST2110 για βίντεο IP και περιλαμβάνει αυτόματα επανασυγχρονισμό εισόδων SDI σε ένα κοινό ρολόι PTP. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το Blackmagic Converter Utility δωρεάν για να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τον εξοπλισμό τους.

Δείτε το στο eshop

Τρείς νέες κάρτες DeckLink IP

DeckLink IP HD, DeckLink IP HD Optical και DeckLink IP/SDI HD. Όλα συμμορφώνονται με το πρότυπο SMPTE ST2110 για βίντεο IP, με υποστήριξη ασυμπίεστου βίντεο, διαμόρφωσης κίνησης, χρονισμού, ήχου και βοηθητικών δεδομένων. Διατίθεται επίσης Multicast.

Το DeckLink IP υποστηρίζει όλα τα γνωστά λογισμικά βίντεο, όπως Apple ProRes και DNxHD. Το PCIe είναι αρκετά γρήγορο για να χειρίζεται πολλά κανάλια βίντεο HD με χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και ακριβή συγχρονισμό.

Το DeckLink IP παρέχει μια ασφαλή μεταφορά δεδομένων, καθώς τα βίντεο καταγράφονται χρησιμοποιώντας buffers καρέ που λειτουργούν ως τείχος προστασίας.

Δείτε τα στο eshop

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production & post-production και broadcast.

Περισσότερα άρθρα μας για Blackmagic Design