Η Blackmagic Design στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Virtual reality με Blackmagic Micro Studio Cameras και Video Assist

Η Αμερικανική εταιρεία Chromat, ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της Μόδας παρουσίασε την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και ανέθεσε στην SUPERSPHERE PRODUCTIONS την κάλυψη της εκδήλωσης. Ο σκηνοθέτης Winslow Porter σε συνεργασία με τους Josh και Jason Diamond χρησιμοποίησαν 9 Micro Studio Camera 4Ks και 9 Video Assist της Blackmagic Design ως μέρος της εξέδρας “Diamond EYE” για λήψεις πλάνων 360 μοιρών.

Η εξέδρα VR βρισκόταν στην κορυφή της πασαρέλας με σχήμα U για να συλλάβει την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία και κύρια προβολή του διαδρόμου. «Κάναμε τις λήψεις από την αίθουσα τύπου, ώστε οι θεατές όχι μόνο να αισθάνονται ότι είναι παρόντες στην επίδειξη μόδας, αλλά και να έχουν την συναρπαστική εμπειρία του να ενσωματώνονται με τον χώρο των δημοσιογράφων και των παπαράτσι», εξήγησε ο Josh, ένας από τους παραγωγούς.

Όπως εξηγεί ο Jason “αυτό που χαρακτήριζε την επίδειξη ήταν το απόλυτο σκοτάδι με λάμψεις φωτός νέον απο τα ρούχα, μέχρι τον απόλυτα έντονο φωτισμό. Επειδή δεν θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις τις κάμερας ή του κλείστρου στον αέρα, χρειαζόμασταν μία αξιόπιστη κάμερα που θα μπορούσε να συλλάβει και να χειριστεί το ευρύ φάσμα του φωτισμού. Το δυναμικό εύρος της Blackmagic Design Micro Studio Camera 4K ήταν απαραίτητο για τη σύλληψη της μεγάλης διαφοράς ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως στο ίδιο πλάνο. Γυρίσαμε σε ProRes, 10-bit, 60 fps και σε 1080p για να πάρουμε τις ύψιστες πληροφορίες από τους αισθητήρες της κάμερας. Μερικά από τα πιο επιθυμητά συστατικά για τα γυρίσματα Vitrual Reality (VR) περιλαμβάνουν μεγαλύτερους αισθητήρες και δυναμική περιοχή, μορφές αρχείων έτοιμα για παραγωγή, high frame rates και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας φακοί, και όλα αυτά σε ένα πολύ μικρό μέγεθος, ώστε να μπορούν οι κάμερες να τοποθετηθούν πολύ κοντά η μία στην άλλη. Η Micro Studio Camera 4K μας προσφέρε όλα τα απαραίτητα και πολλά περισσότερα. ‘Yψιστη ποιότητα εικόνας, συνδέσεις SDI και HDMI, καταγραφή στο Video Assist σε ProRes HQ 1080p, 60 fps και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό”.

Η εξέδρα “Diamond EYE ” διαθέτει ένα κεντρικό σημείο στήριξης, και όλες οι Micro Studio Camera 4K συνδέθηκαν και βαθμονομήθηκαν επάνω του. Κάθε μία από τις εννέα Micro Studio Camera 4K συνδέθηκε μέσω SDI με το δικό της Video Assist, και όλα τοποθετήθηκαν σε μικροσκοπικές περιστρεφόμενες βάσεις. Οι κάμερες και τα Video Assist τροφοδοτήθηκαν από Switronix Gold Mount Batteries.

Ο Josh επισημαίνει ότι η ευελιξία του Video Assist αποδείχτηκε πολύτιμη στα γυρίσματα. “Είναι μικρό, ελαφρύ, έχει οθόνη αφής, σταθερά σημεία στήριξης και καταγραφή ProRes σε κάρτες SD, το σύνολο των οποίων καθιστά την δουλειά μας ευκολότερη.” Και καταλήγει “Το breakout καλώδιο της Micro Studio Camera 4K και το γεγονός ότι η Blackmagic Design έχει ανοιχτό πρωτόκολλο αυξάνει πολύ την ευελιξία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι καλώδιο ταιριάζει στις ανάγκες σας. ”

Πηγή Blackmagic Design