Η Blackmagic Design μόλις ανακοίνωσε την νέα αναβαθμισμένη έκδοση λογισμικού, το Blackmagic Camera 6.2 update, το οποίο προσθέτει υποστήριξη Blackmagic RAW στην νέα Pocket Cinema Camera 4K.

Το Blackmagic RAW, ένας επαναστατικός codec επόμενης γενιάς, συνδυάζει την ποιότητα και τα οφέλη του RAW υλικού με την ευκολία χρήσης, την ταχύτητα και τα μεγέθη αρχείων των παραδοσιακών μορφών βίντεο. Το Blackmagic RAW είναι μια πιο έξυπνη μορφή κωδικοποίησης που προσφέρει στους δημιουργικούς επαγγελματίες, μοντέρ, εικονολήπτες, παραγωγούς, κινηματογραφιστές κλπ. εκπληκτικές εικόνες και απίστευτη απόδοση. Επιπλέον υποστήριξη σε πολλαπλές πλατφόρμες και δωρεάν SDK για προγραμματιστές.

Blackmagic Camera 6.2 update

Με το Blackmagic Camera 6.2 update, οι χρήστες της BlackMagic Pocket Cinema 4K έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν εικόνες χρησιμοποιώντας το Blackmagic RAW για πρώτη φορά. Αυτό τους επιτρέπει να συλλαμβάνουν εικόνες υψηλής ποιότητας σε μικρότερα αρχεία, δίνοντάς τους πολύ μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής με τα αποθηκευτικά μέσα που ήδη διαθέτουν. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν πάνω από 2 ώρες πλήρους κινηματογραφικής ποιότητας βίντεο Blackmagic RAW σε 4Κ σε μία κάρτα SD UHS-II SD 256GB. Επιπλέον, το Blackmagic RAW παρέχει στους χρήστες μια ακόμα πιο γρήγορη, ρευστή και υψηλή ποιότητα επεξεργασίας και διόρθωσης χρωμάτων στο DaVinci Resolve από ποτέ άλλοτε.

Καινοτομία Blackmagic

Μόλις εγκατασταθεί το Blackmagic Camera 6.2 update, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ σταθερής εγγραφής με bit rate 3:1, 5:1, 8:1 και 12:1 ή μεταξύ σταθερής ποιότητας εγγραφής Q0 και Q5. Αυτό τους επιτρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ποιότητα της εικόνας ή στο μέγεθος του αρχείου. Οι επιλογές κωδικοποίησης δίνουν στους χρήστες απίστευτες εικόνες σε προβλέψιμα και σταθερά μεγέθη αρχείων. Η σταθερή ποιότητα Q0 και Q5 χρησιμοποιεί μεταβλητή κωδικοποίηση bit-rate ώστε πολύπλοκα frames να κωδικοποιούνται σε υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων διατηρώντας το μέγιστο δυνατό βαθμό λεπτομέρειας και ποιότητας.

Generation 4 Color Science

Το Blackmagic Design Generation 4 Color Science χρησιμοποιείται για ανώτερη απεικόνιση που έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ακριβείς αποχρώσεις του δέρματος και πανέμορφα, ζωντανά χρώματα. Οι εικόνες Blackmagic RAW κωδικοποιούνται χρησιμοποιώντας έναν προσαρμοσμένο μη γραμμικό 12-bit space που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ποσότητα χρωμάτων και δυναμικού εύρους. Επιπλέον, το Blackmagic RAW διαθέτει εκτεταμένη υποστήριξη μεταδεδομένων, εξαιρετικά βελτιστοποιημένη επεξεργασία GPU και επεξεργαστή με ταχύτητα CPU στην επιφάνεια εργασίας και πολλά άλλα.

Blackmagic RAW

Οι παραδοσιακοί κωδικοποιητές RAW έχουν μεγάλα μεγέθη αρχείων και παρουσιάζουν προβλήματα ποιότητας λόγω της χρήσης φίλτρων βίντεο 4:2:2 που μειώνουν την ανάλυση χρώματος. Το Blackmagic RAW επιλύει αυτά τα προβλήματα, παρέχοντας στους χρήστες την ίδια ποιότητα, το βάθος bit, την δυναμική περιοχή και τους ελέγχους ως RAW, αλλά με πολύ καλύτερη απόδοση και μικρότερα μεγέθη αρχείων από τους πιο δημοφιλείς κωδικοποιητές βίντεο. Μόλις ολοκληρωθούν τα αρχεία DaVinci Resolve, η επιπρόσθετη επιτάχυνση GPU και CPU καθιστά την αποκωδικοποίηση των frames απίστευτα γρήγορη, ώστε οι χρήστες να έχουν εξαιρετικά ομαλή απόδοση για επεξεργασία και ταξινόμηση.

Το Blackmagic Camera 6.2 update είναι διαθέσιμο ως δωρεάν λήψη από την ιστοσελίδα της Blackmagic Design εδώ.

Όλη η ανακοίνωση της Blackmagic Design

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για τα πλεονεκτήματα του Blackmagic RAW codec

Δείτε την Blackmagic Design Cinema Camera 4Κ στο Comart eshop. Ακόμα υπάρχει λίστα αναμονής και περιορισμένη διαθεσιμότητα αλλά έχουμε ήδη αρχίσει τις παραδόσεις!

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, web studios, cinema, video streaming, IPTV, video production, post-production και broadcast.

Για αναλυτικές πληροφορίες καλέστε μας στο 210 3416200