Αναβάθμιση OB Van TV100

Εκσυγχρονισμός μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων για ψηφιακή λειτουργία HD/4K

Η Comart ολοκλήρωσε το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Μονάδας Εξωτερικών Μεταδόσεων, ΟB Van, της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης – TV100. Στόχος ήταν ο εκσυγχρονισμός της μονάδας για πλήρη ψηφιακή λειτουργία με προδιαγραφές HD/4K.

Το όχημα θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξωτερικών μεταδόσεων της ΔΕΠΘΕ σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως αθλητικά, καλλιτεχνικά, θεατρικά και μουσικά προγράμματα. Ακόμα, πολιτικά γεγονότα, καλύψεις συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και μεταδόσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Εγκατάσταση υποδομών και τηλεοπτικών συστημάτων OB Van

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της Comart αρχικά πραγματοποίησαν αποξήλωση του εξοπλισμού και των παλαιών εγκαταστάσεων στο εσωτερικό του OB Van. Ακολούθησε ο σχεδιασμός του, στην νέα του μορφή σε φωτορεαλιστική τρισδιάστατη απεικόνιση 3D, για να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες της νέα διάταξης των θέσεων εργασίας και του εξοπλισμού, καθώς και της εργονομίας της ανακατασκευασμένης μονάδας.

Κατόπιν προχώρησαν στην διαμόρφωση και ανακατασκευή χώρων, στην εγκατάσταση υποδομών, καλωδιώσεων, βάσεων, ικριωμάτων και θέσεων εργασίας. Τέλος εγκαταστάθηκε και ρυθμίστηκε ο τηλεοπτικός εξοπλισμός όπως κονσόλες χειρισμού, οθόνες παρακολούθησης, κάμερες, τράπεζες μίξης εικόνας και ήχου, σύστημα ρύθμισης και διαχείρισης καμερών, διαμοιραστής σημάτων εικόνας και ήχου κ.ά.

Καμπίνα οδηγού

Εγκατάσταση τερματικού υποδοχής εικόνας, ήχου και ενδοεπικοινωνίας στη θέση του συνοδηγού για την χρήση της καμπίνας ως sound booth.

Καμπίνα παραγωγής

Τοποθέτηση ειδικού, οικολογικού ηχο-απορροφητικού υλικού εσωτερικά και ηχομόνωση ικριωμάτων εξοπλισμού. Κατάλληλη διαμόρφωση για την εγκατάσταση TV monitors 43” για την παρακολούθηση των καμερών και του προγράμματος.
Εγκατάσταση ενός κεντρικού αποθηκευτικού συστήματος storage και playout server.
Δομημένη καλωδίωση δικτύου με τερματικά στον χώρο του μεικτή εικόνας, του υπολογιστή.

Καμπίνα ηχολήπτη

Τοποθέτηση ηχο-απορροφητικού υλικού στην καμπίνα ηχολήπτη. Εγκατάσταση τράπεζας μίξης ήχου και σύνδεσης με breakout box.
Ηχητική εγκατάσταση για σύνδεση με καμπίνα οδηγού, παραγωγή και ρύθμιση εικόνας.

Ρύθμιση εικόνας

Εγκατάσταση εξοπλισμού ρύθμισης εικόνας (συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου καμερών, τερματικά ελέγχου καμερών, οθόνες παρακολούθησης).

Εγκατάσταση τηλεοπτικού εξοπλισμού σε rack

Καλωδίωση Ethernet και Fiber δικτύου.
Καλωδίωση του εξοπλισμού στο breakout box με τερματικά στο εξωτερικό μέρος της καμπίνας παραγωγής με τερματικούς συνδέσμους υβριδικών οπτικών ινών (Hybrid fiber connectors).
Εγκατάσταση αδιάλειπτου τροφοδοτικού και υποδομή σύνδεσης με γεννήτρια Η/Ζ.
Εγκατάσταση κεντρικής και δευτερεύουσας τράπεζας μίξης εικόνας, playout server για αυτόνομη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος και συστήματος γραφικών HD.

Θέσεις εργασίας ΟΒ Van

Στο VAN διαμορφώθηκαν θέσεις εργασίας για: Σκηνοθεσία, μείξη εικόνας, ρύθμιση εικόνας, video playout, γραφικά, ηχοληψία καθώς και δύο θέσεις εργασίας για γενική χρήση. Επιπλέον στην καμπίνα του οδηγού υπάρχει δυνατότητα εργασίας δύο δημοσιογράφων για κάλυψη γεγονότων.

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production, post-production και broadcast.

Η Comart διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Έχει συνεργασία με πολλά κανάλια και στούντιο παραγωγής ανά την Ελλάδα.