EN

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Comart Production & Transmission Days 2018” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, 9 & 10/5

Στην διήμερη εκδήλωση παρουσιάστηκαν εξοπλισμοί και τεχνολογίες Video Production, Post Production, Transmission κ.α. της Blackmagic Design, Apple iMac Pro, LaCie, Mobile Viewpoint, Varisoft HTC Vive, Swit, Prompter People κ.α. ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν, να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν για τα προϊόντα και τις ολοκληρωμένες λύσεις από την ομάδα μας και από συνεργάτες από οίκους του εξωτερικού.

Comart-Production-Transmission-Days-2018-2

Πλήρης Ροή Εργασίας Production & Post Production

Blackmagic Design, Apple iMac Pro, Lacie Pro Storage

Ένα πλήρες πλατό με κάμερες  Blackmagic URSA Broadcast και Blackmagic Micro Cinema, ένα άρτια εξοπλισμένο desk με Blackmagic Ultimatte 12 real time keyer, Blackmagic DaVinci Resolve 15 για editing και χρωματική διόρθωση μαζί με το Fusion 9 για composition και οπτικά εφέ, που συνοδευόταν από DaVinci Resolve Mini και Micro Panel.

Tο σύστημα συμπλήρωναν Fiber Converters με δυνατότητα 10G Ethernet, router Smart Videohub 20×20 και ATEM Live Production Switcher και τα συστήματα αποθήκευσης 2big, 6big και 12big της Lacie με συνδέσεις Thunderbolt 3 και USB και χωρητικότητες έως και 120ΤΒ. Οι σταθμοί εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένας πανίσχυρος Apple iMac Pro και ένας iMac με κατάλληλες διαμορφώσεις.

Το green screen set, οι απαραίτητες μονάδες φωτισμού, τα τρίποδα και αξεσουάρ ήταν τοποθετημένα και ρυθμισμένα ώστε να έχουμε ένα υψηλού επιπέδου επαγγελματικό αποτέλεσμα με ομοιόμορφο φωτισμό στο keying, από την εταιρεία AlbaPV με προϊόντα Manfrotto, Jinbei κ.α.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν σε πλήρη λειτουργία μία ροή εργασίας, από τη λήψη με τις κάμερες έως τη μίξη εικόνας, το μοντάζ, τη χρωματική διόρθωση, τη δημιουργία-προσθήκη οπτικών εφέ και το τρύπημα-keying για την επίτευξη ενός εξαιρετικού αποτελέσματος.

Δύο έμπειροι επαγγελματίες, οι Γιάννης Αγελαδόπουλος, VFX Supervisor και Γιώργος Φουκαράκης, Compositor και VFX Artist παρουσίασαν στους επισκέπτες ένα workflow και παραδείγματα Keying, Color Grading & VFX με τις νεότερες εκδόσεις Blackmagic DaVinci Resolve 15 και Fusion 9.

Comart-Production-Transmission-Days-2018-3

Τις λήψεις στο green και το real time keying ζωήρεψαν με την φιλική τους συμμετοχή και τις εκπληκτικές χορευτικές φιγούρες φλαμένγκο, οι εξαιρετικές Κατερίνα Καρτίκκη και Ρούλα Βασιλάκη από την ομάδα “Danza Flamenca Grupo”

Highlights:

Airlink by Mobile Viewpoint – Ασύρματη μετάδοση 3G/4G/5G και Λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)

Ο Martijn van Erven, Διευθυντής Πωλήσεων της Mobile Viewpoint έκανε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του Airlink, ενός φορητού κωδικοποιητή ασύρματης σύνδεσης, με δυνατότητα επέκτασης για δύο SDI εισόδους και ταυτόχρονης αποστολής δεδομένων εικόνας και ήχου, σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο interface του Link Matrix για απομακρυσμένο έλεγχο.

Επίσης, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις αυτοματοποιημένες λύσεις αθλητικών και ενημερωτικών παραγωγών, IQ SportsProducer με τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης & NewsPilot. Ακόμη, σημαντική ήταν και η παρουσίαση της εφαρμογής Streamur App, η οποία σε συνδυασμό με την πλατφόρμα Webstreamur παρέχει αξιόπιστη και ποιοτική λύση όχι μόνον για την εικόνα, αλλά και για τον ήχο, σε δημοσιογράφους και αθλητικούς συντάκτες Ραδιοφωνικών Σταθμών. Οι ρεπόρτερ μπορούν να “βγούν στον αέρα” από οπουδήποτε, μέσω wi-fi συνδέσεων ή κινητή τηλεφωνία, με συσκευές MacBook, iPhone και Android.

Αποθηκευτικές Λύσεις από τη Lacie και το DJI Copilot

Ο Edouard Doutriaux, επικεφαλής DMB και Διανομής Πωλήσεων Consumer Group και η Johanna Strunke, Marketing Manager της Lacie ήταν κοντά μας για την παρουσίαση της μεγάλης γκάμας των πρωτοπόρων προϊόντων της Lacie που καλύπτουν όλες τις ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων.

Το νέο DJI Copilot, αποτέλεσμα συνεργασίας της LaCie με την DJI, τη γνωστή εταιρεία κατασκευής ποιοτικών drones βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς αποτελεί το πρώτο προϊόν της νέας σειράς της LaCie, BOSS (Backup On-Set Solution). Διαθέτει υποδοχή κάρτας SD και θύρα USB για την αντιγραφή αρχείων απευθείας από τις συσκευές χωρίς να απαιτείται η παρουσία φορητού υπολογιστή ενώ η οθόνη του επιτρέπει την άνετη διαχείριση δεδομένων και υλικού και η ενσωματωμένη μπαταρία παρέχει ικανή διάρκεια λειτουργίας, αλλά και δυνατότητα φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Τηλευποβολείς – teleprompter της Prompter People

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ProLine Plus 17″ Teleprompter με adapter και Rail mount kit, ένα ευέλικτό σύστημα με μεγάλες δυνατότητες τοποθέτησης, γωνίας θέασης, ρυθμίσεων και μεταφοράς.

H σειρά ProLine Plus διατίθεται σε μεγέθη από 12 έως 24 ίντσες, με οθόνες αυτόματης αντιστροφής για τηλεοπτικές παραγωγές που αντιστρέφουν το κείμενο, ώστε να μπορούν να διαβαστούν στη γυάλινη επιφάνεια του υποβολέα σε αποστάσεις από 1,5 έως 9 μέτρα.

Swit Electronics

Συστήματα HD video monitoring, conversion & transmission, προϊόντα φόρτισης και μπαταρίες για βιντεοκάμερες, φώτα και αξεσουάρ τα οποία οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιεργαστούν από κοντά και να συλλέξουν πληροφοριακό υλικό.

Varisoft – HTC Vide, Εικονική και Μικτή Πραγματικότητα

Ο Andy Deshpande της Varisoft παρουσίασε ένα demo του συστήματος Virtual & Mixed reality HTC Vive στους επισκέπτες, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, βιώνοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία εικονικής και μικτής πραγματικότητας σε διαδραστικό τρισδιάστατο χώρο 360 μοιρών.

Η Varisoft έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό λογισμικό με VR εφαρμογές που συνοδεύεται από το HTC Vive for business hardware. Σε συνδυασμό το ποιοτικό headset της HTC μύησε το κοινό στον κόσμο των high scale resolution filters και σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με εξαιρετικό περιεχόμενο, από εικονικές περιηγήσεις και παιχνίδια έως βιωματικές εμπειρίες και ταινίες.

Ευχαριστούμε:

Το Γυάλινο μουσικό θέατρο για την βοήθεια στην διοργάνωση, τις εταιρείες Blackmagic Design, Lacie, Mobile Viewpoint, Varisoft – HTC Vive, AlpaPV – Αλέξανδρου, Schnittpunkt UG – Prompter People και Swit που μας υποστήριξαν με εξοπλισμό και δυναμικό και ιδιαίτερα όλους τους επισκέπτες, επαγγελματίες της εικόνας, παραγωγής βίντεο, μεταδόσεων και τηλεόρασης που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

support-banner