DataMiner IBC 2022: Eργαλειοθήκη για ενορχήστρωση υπηρεσιών & πόρων

Με τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, της ευρυζωνικότητας και πληροφορικής να μετασχηματίζεται ψηφιακά, η ανάπτυξη αυτοματοποιημένων ροών εργασίας και διαδικασιών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική σε ένα περιβάλλον που βασίζεται στα δεδομένα. Αυτό επηρεάζει όλες τις λειτουργικές και παραγωγικές ροές εργασίας, για παράδειγμα τη δημιουργία αναφορών βλαβών μετά από κάποια δυσλειτουργία ή την αυτόματη δημιουργία αναφορών SLA.

Βασιζόμενο στο ψηφιακό δίδυμο της DataMiner, που παρέχει real-time πρόσβαση στα δεδομένα και το επίπεδο ελέγχου σε οποιονδήποτε τεχνολογία, τα εργαλεία αυτοματισμού και ενορχήστρωσης βοηθούν στη δημιουργία και αυτοματοποίηση ροών εργασίας και διαδικασιών προσαρμοσμένων στη λειτουργία και τις δυνατότητες του πελάτη.

Είναι σημαντικό να παραδίδετε εύκολα και γρήγορα. Tα εργαλεία είναι εγγενώς ενσωματωμένα στo CI/CD της DataMiner, που εξασφαλίζει πλήρως αυτοματοποιημένο περιβάλλον δοκιμών και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν νέες δυνατότητες για να βελτιώνουν τις ροές εργασίας.

DataMiner Object Models (DOM)

Η ενορχήστρωση μιας υπηρεσίας ξεκινά με τη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων data. Το Object Models (DOM) έχει εξελιχθεί για να ορίζει ελεύθερα κάθε είδους μοντέλο δεδομένων. Όντας, ελεγχόμενη και σταδιακή, η συλλογή και η συμπλήρωση δεδομένων δεν ήταν ποτέ ευκολότερη.

DataMiner Process Automation (PA)

Για την ανταλλαγή δεδομένων, το Process Automation (PA) είναι το κατάλληλο εργαλείο για δραστηριότητες όπως η υποβολή αιτημάτων ή η επιβεβαίωση της έναρξης ενός συμβάντος. Βασισμένο στο BPMN (business process modelling notation), ο Αυτοματισμός Διαδικασιών συνοδεύεται από λειτουργίες out-of-the-box και την ευελιξία να δημιουργείτε νέες ανά πάσα στιγμή.

Εφαρμογές Low-Code

Οι εφαρμογές DataMiner Low-Code είναι εύχρηστες και web based για οπτικοποίηση και χειρισμό data που είναι αποθηκευμένα στα object models. Τα δεδομένα και οι εφαρμογές μπορούν να μοιράζονται μεταξύ ομάδων εργασίας και χάρη στα ενσωματωμένα εργαλεία ασφαλείας, με εξωτερικούς συνεργάτες. Οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν, για παράδειγμα, να αναπτύξουν στοχευμένες εφαρμογές booking portal για πελάτες media, ώστε να μπορούν να δεσμεύουν άμεσα δορυφορική, οπτική ή 5G συνδεσιμότητα.

DataMiner Service & Resource Manager

Με το Service & Resource Manager, τα δεδομένα διαχείρισης μετατρέπονται σε δράση. Δεσμεύονται φυσικοί και εικονικοί πόροι που προρυθμίζονται και συνδέονται μεταξύ τους (IP, SDI, ASI, RF, κ.λπ.) ακριβώς πριν από την έναρξη των events. Και από τη στιγμή που η υπηρεσία ενεργή, η προληπτική παρακολούθηση και διαχείριση alerts διασφαλίζει παροχή υψηλής ποιότητας.

Εργαλεία συνεργασίας DataMiner

Τέλος, με εργαλεία συνεργασίας όπως το Microsoft Teams chatbot, δεν ήταν ποτέ ευκολότερο να μοιράζεστε πληροφορίες με χρήστες εντός και εκτός του οργανισμού. Το ίδιο ισχύει και για τους πίνακες εργαλείων DataMiner. Με ένα κλικ μπορούν να κοινοποιηθούν με ασφάλεια με οποιονδήποτε. Και καθώς η συνεργασία δεν περιορίζεται πλέον στην επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, τα API που ορίζονται από τον χρήστη είναι το τέλειο εργαλείο για την εύκολη ανάπτυξη στοχευμένων RESTful API εν κινήσει, για παράδειγμα για τη μετάδοση δεδομένων συμβάντων και χρήσης πόρων σε συστήματα billing.

Skyline Communications

Η Skyline Communications είναι προμηθευτής λύσεων NMS/OSS για εταιρείες broadband και μέσων ενημέρωσης. Η πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου DataMiner, επιτρέπει end-to-end ενσωμάτωση περίπλοκων συστημάτων. Το DataMiner διαθέτει σήμερα πάνω από 7000 drivers για προϊόντα από περισσότερους από 1000 κατασκευαστές με λειτουργίες, όπως απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, alarms με e-mail και SMS, reporting, αυτοματισμούς, διαχείριση υπηρεσιών, real time παρακολούθηση SLA κ.α.

Το DataMiner ελέγχει υφιστάμενη και legacy υποδομή, εξειδικευμένο (industry specific) hardware, software κ.α.. Η βραβευμένη λύση της Skyline εγγυάται πραγματική ενοποίηση end-to-end, για τεχνολογίες και υποδομές από διαφορετικούς κατασκευαστές. Το DataMiner είναι κορυφαία λύση για εφαρμογές:

News Gathering, Sports Contribution & Media Exchange, Production Medai Data Center, Distribution Media Data Center, Broadcast Operation & Automation, Asset Management & Workflow Automation, Unified TV Delivery, Terrestrial Distribution (DTT)

Comart

H Comart είναι επισημός συνεργάτης της Skyline για Ελλάδα και Κύπρο.

Modular “service and resource scheduling and orchestration” toolkit

Skyline DataMiner

Άρθρα μας για Video & Broadcast