H Primestream στην IBC 2016 θα παρουσιάσει τα FORK v5.5 και Xchange v5.5 με:

 • Ροές εργασίας με υλικό Virtual Reality και 360
 • Βελτιωμένη λειτουργικότητα σε ροές 4K και MXF
 • Συνεργασία με Adobe Premiere Pro, Avid Media Composer και Apple Final Cut Pro X
 • Προσαρμογή του GUI ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χειριστή με το νέο Xchange Workspaces
 • Προσθήκη εμπεριστατωμένων μεταδεδομένων σχεδιασμένων για τα νέα μέσα με τη λειτουργικότητα του Workspaces σε συνεργασία με την πλατφόρμα metadata του Associated Press

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά στην IBC, να σας ενημερώσουμε για τις νέες τεχνολογίες και λύσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σας και που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Για τον προγραμματισμό συναντήσεων ή επιδείξεων επικοινωνήστε μαζί μας πριν ή κατά την διάρκεια της έκθεσης στα 210-3416200, 6970-286411 ή στείλτε μας email στο info@comart.gr

primestream_fork_comart_1

Δυναμική διαχείριση Media από την PrimeStream

Στο περίπτερο της PrimeStream στην IBC 2016 στο Άμστερνταμ θα δείτε πώς τα εργαλεία της για δυναμική διαχείριση περιεχομένου μπορούν να ενσωματωθούν στην υφιστάμενη ροή εργασίας σας και να σας δώσουν το αποτέλεσμα που χρειάζεστε. Μάθετε πώς μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση και διαχείριση του υλικού σας αναζητώντας το με βάση οποιαδήποτε κριτήρια. H πλατφόρμα FORK και Xchange Suite ενσωματώνουν λειτουργίες εγγραφής, παραγωγής, διαχείρισης και παράδοσης του οπτικοακουστικού υλικού για ροές εργασίας που κυμαίνονται από την παραδοσιακή εκπομπή ως και OTT ή χρήση σε smart phones και new media. Η πλατφόρμα της PrimeStream μπορεί να βελτιώσει την ροή εργασίας σας σε λειτουργίες I/O, καταγραφής, επεξεργασίας, control room ή master control playout, ανάρτησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και archiving.

Τι νέο υπάρχει στο Xchange Suite;

Αποθήκευση, συνεργασία, επανεξέταση, έγκριση και αρχειοθέτηση υλικού – από οποιοδήποτε browser. To Xchange σας δίνει άμεση πρόσβαση μέσω διαδικτύου στο περιεχόμενο από οποιοδήποτε υπολογιστή ή tablet. Το Xchange 5.0 με λογική “project” επιτρέπει στους χρήστες και ομάδες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται σε έργα post production μέσα στο Xchange ή χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο plugin για Adobe Premiere Pro. Επιπλέον το Xchange v5.0 περιλαμβάνει υποστήριξη για Equirectangular Εικονική Πραγματικότητα / αναπαραγωγή 360 προσφέροντας λειτουργικότητα για τη διαχείριση ροών εργασίας για νέα μέσα. Επίσης διαθέτει API για ενσωμάτωση με το Vantange της Telestream για αυτοματοποιημένο transcoding και διευρυμένη υποστήριξη καμερών καθιστώντας ευκολότερη τη διαχείριση υλικού από πολλαπλές κάρτες μνήμης.

Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Ροή εργασίας με λογική “project”

Οι χρήστες μπορούν τώρα να οργανώνουν το υλικό τους είτε πρόκειται για raw αρχεία ή για τελικό υλικό σε ένα συγκεκριμένο χώρο στο σύστημα αποθήκευσης απλοποιώντας την εύρεση και τον αυτοματισμό. Διάφορες λειτουργίες μπορούν να εφαρμόζονται ομαδοποιημένα σε συνολικά projects όπως η αποστολή για archive ή για τον αυτοματισμό της δημιουργίας αρχείων μετά από transcode κ.ά.

Ενσωμάτωση με Non Linear Editors – NLE Integration

To Xchange Suite v4.5 δίνει τώρα την δυνατότητα εισαγωγής υλικού με metadata και markers από το Xchange στις κορυφαίες εφαρμογές επεξεργασίας NLE όπως τα Apple Final Cut Pro X και Adobe Premiere Pro CC. Το Xchange 4.5 διαθέτει ενσωματωμένο panel ειδικά για Adobe Premiere Pro. Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν υλικό αφού το αναζητήσουν απευθείας μέσα από το Premiere Pro και όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία να το εξάγουν σε τελικό αρχείο έτοιμο για διανομή.

Xchange 4.5 με Mobile2Air 3.0

Το Mobile2Air 3.0 αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση της εφαρμογής για iOS συσκευές η οποία ενσωματώνει απομακρυσμένη λειτουργία με το FORK Production Suite και τώρα και με το Xchange. Η εφαρμογή Mobile2Air 3.0 επιτρέπει την εγγραφή, φόρτωση και επισκόπηση υλικού γρήγορα και με ασφάλεια από συσκευές iOS όπως iPhone και iPad. H αναβάθμιση αυτή επιτρέπει το upload και την προεπισκόπηση από το περιβάλλον του Mobile2Air και του Xchange. Επιπλέον το Mobile2Air 3.0 είναι συμβατό με την τεχνολογία FASP της Aspera για επιτάχυνση των ταχυτήτων upload που είναι το παγκόσμιο στάνταρτ για γρήγορη μεταφορά δεδομένων.

Ακόμα:

 • Επανασχεδιασμένο εργαλείο για uploads με λειτουργίες batch, drag and drop, και one click upload.
 • Upload και σύναψη αρχείων σε υφιστάμενο υλικό διατηρώντας τη σύνδεση μεταξύ τους για μελλοντικές ανάγκες εύρεσης και αρχειοθέτησης των projects.
 • Clip Summary Download: Εξαγωγή επεξεργασμένων καταλόγων με μεταδεδομένα για επισκόπηση on line ή εκτύπωση.
 • Ανάρτηση σε YouTube και Vimeo με native APIs.
 • Δημιουργία αρχείων έτοιμων για διανομή OTT με φορμάτ καταλληλά για χρήση σε Xbox, Playstation, AppleTV, Roku.
 • Εγγενή υποστήριξη MXF, συμπεριλαμβανομένων και XDCAM, XAVC σε Op1a wrapper.
 • Υποστήριξη 4K codec με R3D, H.264, ProRes, XDCAM, XAVC, DNxHD.
 • Υποστήριξη Websocket για αναβάθμιση των GUI elements σε πραγματικό χρόνο
 • Υποστήριξη SWIFT για object storage Archive
 • API για File Catalyst για ταχύτατες μεταφορές point to point

primestream_fork_comart_3

Τι νέο υπάρχει στο FORK

Συνεργασία με συστήματα Traffic τρίτων κατασκευαστών

To FORK τώρα διαθέτει μεγαλύτερη υποστήριξη για συνεργασία με συστήματα Traffic τρίτων κατασκευαστών με λύσεις για ανταλλαγή μεταδεδομένων μεταξύ των συστημάτων Traffic, MAM και Αυτοματισμού. Οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα τους χρησιμοποιώντας τα μεταδεδομένα του συστήματος Traffic στα υποσυστήματα acquisition, production, archive και playout του FORK.

4K Ingest και Playout

Από SD μέχρι και 4K η νεότερη έκδοση του FORK μπορεί να διευκολύνει την ροή εργασίας από την εισαγωγή του υλικού ως και το playout. To FORK 5.5 περιλαμβάνει αναβαθμισμένο Live Assist, την βραβευμένη εφαρμογή για control room playout, επιτρέπει την ενσωμάτωση γραφικών με το Simple Graphics Engine (SGE) που περιλαμβάνεται στο Live Assist και νέα χαρακτηριστικά στο FORK Master Control Playout. Η πλατφόρμα FORK παρέχει την ευελιξία και τον έλεγχο ακόμα και όταν οι ανάγκες σας αυξάνονται.

Υποστήριξη MXF και συνεργασία με εφαρμογές NLE

Το FORK υποστηρίζει άμεσα MXF στο FORK client που επιτρέπει εγγενώς την εισαγωγή, επεξεργασία και το playout των clip. Mε την υποστήριξη του MXF οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν σε διαφορετικά συστήματα επεξεργασίας και αποθήκευσης ταυτόχρονα. Η Primestream εξακολουθεί να υποστηρίζει ροές εργασίας για craft editor στην έκδοση v5.5 και συνεργάζεται με Adobe Premiere Pro, Avid Media Composer και Apple Final Cut Pro X. Υποστηρίζονται λειτουργίες edit-while-capture με XDCAM, ProRes και AVCIntra επιτρέποντας στους χρήστες να επεξεργάζονται κάθε είδους περιεχομένου όπως αθλητικά, ειδήσεις κλπ. με τις κορυφαίες εφαρμογές επεξεργασίας της αγοράς διατηρώντας τα πλεονεκτήματα του περιβάλλοντος FORK σε λειτουργίες logging, tagging, proxy editing, διαχείρισης της ροής εργασίας και αρχειοθέτησης.

FORK Logger

Ιδανικό για αθλητικές εκπομπές και μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Με το Logger μπορείτε να εργαστείτε με ζωντανό ή εγγεγραμμένο υλικό για την εισαγωγή μεταδεδομένων με ταχύτητα και ακρίβεια. To FORK Logger είναι τώρα διαθέσιμο σαν ανεξάρτητη εφαρμογή ιδανική για παραγωγή αθλητικού περιεχομένου. Το περιβάλλον είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο επιτρέποντας στον χειριστή να δημιουργήσει τα κατάλληλα ψηφιακά «κουμπιά» που να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες «φάσεις» ή γεγονότα ενός αγώνα και να τα σηματοδοτούν με εμπλουτισμένα μεταδεδομένα – έτσι τα subclips δημιουργούνται με ενσωματωμένα τα μεταδεδομένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία highlights και άμεση μετάδοση.

primestream_fork_comart_2

Η PRIMESTREAM διαθέτει εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις broadcast σε 40 χώρες και σε κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

Η COMART αποτελεί τον επίσημο διανομέα της Primestream FORK στην Ελλάδα με σημαντικές ραδιοτηλεοπτικές εγκαταστάσεις και τεχνογνωσία στον χώρο των μεταδόσεων (broadcast) του MAM (Media Asset Manegement) της αρχειοθέτησης υλικού (Archive), του video production & post-production κλπ.

Xchange_lineup_1a