Έρευνα του MacWorld Magazine

Άρθρο του γνωστού, εξειδικευμένου online περιοδικού MacWorld, σχετικά με το ποιο είναι το καλύτερο Mac για επεξεργασία βίντεο.

“Οι Apple Mac είναι ιδιαίτερα ικανοί για την επεξεργασία βίντεο και πολλοί video editors επιλέγουν να επενδύσουν στα πιο πρόσφατα Mac καθώς θεωρούνται παραδοσιακά η μόνη επιλογή για τους επαγγελματίες στο χώρο του βίντεο.

Αλλά η επιλογή του σωστού Mac για επεξεργασία βίντεο μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση. Η Apple δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα φορητών υπολογιστών Mac (το MacBook 12 ιντσών, το MacBook Air και το MacBook Pro) και τους επιτραπέζιους υπολογιστές (Mac mini, iMac, iMac Pro και Mac Pro). Και παρόλο που όλα τα Apple Macs είναι ελκυστικά σχεδιασμένα και καλά κατασκευασμένα, ορισμένοι Mac είναι περισσότερο κατάλληλοι για την επεξεργασία βίντεο από άλλους.

Η επεξεργασία βίντεο είναι μια πρόκληση για οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστών και απαιτεί ένα επαγγελματικο high-end σύστημα. Φυσικά, όλοι οι Mac μπορούν να επεξεργαστούν βίντεο κλιπ, και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, διαφημίσεων και επαγγελματικών online βίντεο κλιπ, αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της επεξεργασίας ενός γρήγορου κλιπ για το YouTube και της δημιουργίας μιάς ολόκληρης ταινίας.

Το ψηφιακό βίντεο έχει τεράστιες απαιτήσεις σε ισχύ επεξεργαστή, γραφική ισχύ (για rendering) και – πάνω απ ‘όλα σε αποθηκευτικό χώρο. Η επεξεργασία βίντεο, ειδικά βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καταναλώνει πολύ χώρο στον σκληρό δίσκο. Και τώρα, με την επεξεργασία 4K δημιουργείται ένα πρόσθετο θέμα.

Έχοντας αυτό υπόψη όλα τα παραπάνω εξετάσαμε προσεκτικά τη γκάμα των υπολογιστών Mac, τις προσαρμοσμένες επιλογές Mac built-to-order και τα διαθέσιμα αξεσουάρ, το λογισμικό και τις υπηρεσίες που μετράνε περισσότερο για τους ενθουσιώδεις κινηματογραφιστές.

Η επιλογή μας ως καλύτερου Mac για επαγγελματίες video editors είναι το 27in iMac with Retina 5K Display.

Το 27in iMac with Retina 5K Display μπορεί να μην έχει το “Pro” στο όνομά του, αλλά μια ματιά στο σύνολο των χαρακτηριστικών του θα σας επισημάνει ότι δεν απευθεύνεται σε ερασιτέχνες.  Το βασικό μοντέλο έρχεται με ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel i5 και ένα AMD Radeon Pro 570 με μνήμη βίντεο 4GB. Με 8GB RAM ως πρότυπο, μπορεί να αναβαθμιστεί σε 32GB. Το βασικό μοντέλο έχει έναν σκληρό δίσκο 1TB  ενώ στο μοντέλο high-end φτάνει στα 2TB Fusion Drive.

Στις επιλογές κατασκευής κατά παραγγελία μπορείτε να επιλέξετε τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel I7 4.0GHz, να το αναβαθμίσετε σε 3TB Fusion Drive  ή να προσθέσετε στο κορυφαίο μοντέλο μια διαφορετική κάρτα γραφικών – μια AMD Radeon Pro 580 με μνήμη βίντεο 8GB.

Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του iMac είναι η οθόνη 27 ιντσών Retina 5Κ. Στην έρευνά μας δοκιμάσαμε την οθόνη και βρήκαμε το υψηλότερο contrast ratio που έχουμε συναντήσει ενώ εμφανίζει και το 99% του DCI-P3 color space. (Το DCI-P3 είναι ο χρωματικός χώρος για προβολή ψηφιακής ταινίας.)

Επειδή η οθόνη Retina είναι ενσωματωμένη στο iMac,  λειτουργεί στα 60MHz και όχι στα 30MHz όπως στις περισσότερες οθόνες 4Κ. Το μέγεθος της είναι ιδανικό για επεξεργασία βίντεο, καθώς σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε βίντεο 4K σε πλήρες μέγεθος ενώ συγχρόνως βλέπετε τα controls γύρω του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: όταν πρόκειται για ταχύτητα, απόδοση και value for money ένας iMac είναι ιδανικός!!!”

Source: MacWorld Magazine

Δείτε τα μοντέλα iMac και iMac Pro στο eshop μας here

Comart

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση εξοπλισμού, υπολογιστών, περιφερειακών και εφαρμογών για ψηφιακό βίντεο – digital video, μεταδόσεων – broadcast, video streaming, 3D & VR, γραφικές τέχνες – graphic arts, creative, κάλυψη εκδηλώσεων – event coverage, design, animation, CAD κλπ. Παρέχουμε ολοκληρωμένα συστήματα, μεμονωμένα προϊόντα και υπηρεσίες εγκατάστασης και υποστήριξης για τους επαγγελματίες στις δημιουργικές βιομηχανίες αλλά και «ανήσυχους» ερασιτέχνες.