Media Asset Management & Production Automation

FORK γενικά

Η PRIMESTREAM με έδρα στο Μαϊάμι και ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη μέσω της ολοκληρωμένης πλατφόρμας FORK παρέχει σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς τη δυνατότητα για δημιουργία, διαχείριση και διανομή περιεχομένου OVER THE AIR, μέσω δορυφόρου και σε νέα μέσα όπως έξυπνα κινητά, tablets και διαδίκτυο.

Το FORK συνδυάζει πολλαπλές ενότητες εργαλείων σε μια ενιαία, ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού. Περιλαμβάνονται κορυφαίο σύστημα media asset management και εξελιγμένο σύστημα εισαγωγής και διαχείρισης μεταδεδομένων για πλήρως αυτοματοποιημένες ροές εργασίας. Με αρχιτεκτονική hardware-agnostic το FORK συνεργάζεται με hardware και software κορυφαίων κατασκευαστών. Έτσι παρέχεται πλήρης έλεγχος για ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγικής διαδικασίας με βελτιωμένη απόδοση που μεγιστοποιούν τη χρήση και την αξία των media assets.

Η PRIMESTREAM διαθέτει εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις broadcast σε 40 χώρες και σε κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς.

Δυνατότητες FORK modules

Logger

ΑΥΞΗΣΤΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟΥ LOGGING

Ιδανικό για αθλητικές εκπομπές και μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, ειδήσεις, συζητήσεις, ριάλιτι κ.α. Με το Logger μπορείτε να εργαστείτε με live feeds και clips. To Logger έχει σχεδιαστεί για την εισαγωγή μεταδεδομένων στα clip με ταχύτητα και ακρίβεια. Το περιβάλλον είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο επιτρέποντας στον χειριστή να δημιουργήσει τα κατάλληλα κουμπιά που να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες «φάσεις» η γεγονότα και να τα σηματοδοτούν με εμπλουτισμένα μεταδεδομένα – έτσι τα subclips δημιουργούνται με ενσωματωμένα τα μεταδεδομένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία highlights και άμεση μετάδοση.

Το Logger είναι πλήρως ενσωματωμένο στο FORK και μπορεί να παραμετροποιηθεί για κάθε τύπο περιεχομένου. Μπορείτε να κάνετε Log σε Live Ingests με προεπισκόπηση και σε τελικά clips σε πλήρη ανάλυση ή στο proxy αρχείο. Τα “events” που δημιουργούνται είναι άμεσα διαθέσιμα ως “markers” και subclips στους χειριστές του FORK για “craft editing” με Premiere Pro, Final Cut Pro και Media Composer ή διαθέσιμα για μετάδοση μέσω του FORK Live Assist ή του FORK Master Control Playout.

Χαρακτηριστικά:

 • Πολλαπλά layouts, π.χ. champions league, μπάσκετ, ειδήσεις, εκπομπές λόγου κ.λπ.
 • Πλήρης παραμετροποίηση και δημιουργία των layout κατ’ επιλογή
 • Δημιουργία subclips με μεταδεδομένα
 • Logging σε Live Ingests ή τελικά clips και περιήγηση στο timeline κατά το logging
 • Logging σε full res ή στα proxy αρχεία

Παραδείγματα:

Champions league, Μπάσκετ, Talk shows, Reality shows

fork_logger_1

fork_logger_2
fork_logger_3

fork_logger_4

Social

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Το FORK Social είναι ένα εργαλείο για τον αυτοματισμό των αναρτήσεων περιεχομένου σε πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, YouTube και Twitter ταυτόχρονα. To FORK Social μέσω ενός φακέλου αρχείων .mov (XML και H.264) τα οποία δημιουργούνται από το FORK packager module αναρτά τα επιθυμητά αρχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αρχεία XML περιλαμβάνουν πληροφορίες των λογαριασμών και υπηρεσιών. Το FORK Social εκτελεί τη διαχείριση του λογαριασμού και της διαδικασίας επαλήθευσης – authentication (πέρα από τα απλά username και password), και επικοινωνεί με τα API κάθε πλατφόρμας για να δημοσιευτούν τα βίντεο με τα σχετικά metadata.

Διατηρεί αρχείο καταγραφής των clips που αναρτήθηκαν και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε επαναφέρει ένα clip που έχει ήδη δημοσιευτεί στα Youtube, Facebook και Twitter πίσω στο FORK

Χαρακτηριστικά:

 • Δημοσίευση σε πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα
 • Αυτοματοποιημένη διανομή και καταγραφή των αρχείων
 • Πλήρης παρακολούθηση του περιεχομένου που δημοσιεύθηκε
 • Προγραμματισμένα ή κατά περίπτωση posts σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Εύκολη παραμετροποίηση η οποία επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένες δημοσιεύσεις

 

fork_social

Archive

ΠΛΗΡΕΣ INTERFACE ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

Επιταχύνετε την διαδικασία της ψηφιοποίησης και αρχειοθέτησης με το FORK Archive Manager. Το FORK Automated Timecode Scanner (ATS) ελέγχει τις ταινίες για timecode breaks με ακρίβεια ενός frame ενώ παράλληλα συνεχίζει την εισαγωγή και την δημιουργία sub-clips στα break points. Είναι συμβατό με κορυφαίες λύσεις λογισμικού αρχειοθέτησης από εταιρείες όπως Atempo, SGL και Front Porch Digital. Χρησιμοποιήστε “drop folders” για την αυτοματοποίηση της μεταφοράς αρχείων στο σύστημα αρχειοθέτησης. Κρατήστε τα μεταδεδομένα και τα proxies τοπικά ώστε οι χειριστές να βλέπουν πάντα τι περιλαμβάνει το σύστημα αρχειοθέτησης.

Το FORK παρέχει το front-end στο σύστημα αρχειοθέτησης αντί των GUI του συστήματος αρχειοθέτησης που σκοπός τους είναι η εγγραφή στην κασέτα και όχι λειτουργίες media asset management. Δυνατότητες Filter, Sort, Manage και Restore βάσει οποιουδήποτε πεδίου μεταδεδομένων. fork_xchange_suite

Xchange suite

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ MEDIA ASSET MANAGEMENT ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

To FORK Xchange είναι μια ισχυρή σουίτα εφαρμογών η οποία μέσω cloud επιτρέπει στους επαγγελματίες των μεταδόσεων να συνεργαστούν σε μία ή περισσότερες απομακρυσμένες εγκαταστάσεις FORK Production. Παρέχει άμεση πρόσβαση από το διαδίκτυο στο υλικό από οποιαδήποτε συσκευή Mac, Windows ή iOS. Οι παραγωγοί και οι συντάκτες μπορούν να δουν και να προσθέσουν κλιπ να επεξεργαστούν μεταδεδομένα και να διαχειριστούν το υλικό απομακρυσμένα. Το Xchange επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων με υψηλές ταχύτητες μεταξύ πολλαπλών εγκαταστάσεων FORK Production. Το σύστημα παρέχει στατιστικά στοιχεία όπως χωρητικότητα, ποιότητα σύνδεσης και ιστορικό μεταφορών αρχείων.

Οφέλη:

Μεγαλύτερος έλεγχο του υλικού: Απομακρυσμένη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για τη διαχείριση και δημιουργία περιεχομένου

Ανοιχτή πλατφόρμα για παραγωγική ανάπτυξη: Διαχείριση του υλικού σε οποιαδήποτε software ή hardware πλατφόρμα που επιτρέπει τη δημιουργία subclips, δείκτες και logging από μικρής δυναμικότητας σταθμούς εργασίας

Αύξηση της αποτελεσματικότητας: Παρακολούθηση μετρήσεων, στατιστικών και reporting των “actions” στο FORK μέσω web interface

Υψηλές ταχύτητες: Ενσωμάτωση με κορυφαία εργαλεία μεταφοράς αρχείων όπως Aspera και Signiant

 

fork_mobile2air

Mobile2Air

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚO HD VIDEO CONTRIBUTION ΓΙΑ SMARTPHONES

Τα έξυπνα τηλέφωνα προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα για μετάδοση ειδήσεων και ρεπορτάζ: χαμηλό κόστος και μεγάλη ταχύτητα για έκτακτα γεγονότα και ακόμα υψηλή φορητότητα σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα. Η εφαρμογή Mobile2Air δίνει τη δυνατότητα σε δημοσιογράφους, ρεπόρτερ κ.α. μέσω των iOS συσκευών τους να καταγράφουν, να επεξεργάζονται με δυνατότητα voice over και εισαγωγή μεταδεδομένων και να «ανεβάζουν» υψηλής ευκρίνειας υλικό. Μόλις το υλικό «ανέβει» σε απομακρυσμένη εγκατάσταση FORK μπορεί να μεταδοθεί απευθείας μέσω του FORK Live Assist ή/και να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή.

Πλεονεκτήματα:

 • Οικονομία σε δορυφορικές και μικροκυματικές ζεύξεις με συνδεσιμότητα 3G, 4G ή Wi-Fi
 • Αυτόματη επανεκκίνηση uploads
 • Δυνατότητα Trim & edit video
 • Ασφαλής μεταφορά βίντεο με κρυπτογράφηση
 • Περιεχόμενο με μεταδεδομένα
 • Ενσωματωμένα στοιχεία τοποθεσίας (Geo- Location)
 • Μοναδικός κωδικός αναγνώρισης συσκευής (UDID) υπό όρους
 • Έλεγχος Πρόσβασης
 • Δυνατότητα μεταφορών υψηλής ταχύτητας με Aspera mobile FASP (προαιρετικά)
 • Αυτόματο transcode σε κατάλληλο format για playout από FORK Live Assist
 • Εύκολη αναζήτηση περιεχομένου Μ2Α στη βάση δεδομένων του FORK

fork_control_station

Control station

ΜΕ ΤΟ CONTROL STATION ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ NEWSROOM

Με το ControlStation για iPad έχετε τον έλεγχo του newsroom και μπορείτε να διαχειριστείτε απομακρυσμένα αναθέσεις εργασιών, να δείτε και να αξιολογήσετε περιεχόμενο, να κάνετε chat και να εντοπίσετε και να συνεργαστείτε με τους δημοσιογράφους που χρησιμοποιούν Mobile2Air. Με τα Μ2Α και ControlStation απλοποιείται η αποστολή υψηλής ευκρίνειας βίντεο στην πλατφόρμα FORK.

Λειτουργίες:

 • Map: Το Master Command και το Control έχουν πρόσβαση στα βίντεο και τις εικόνες που έχουν φορτωθεί από τους χειριστές Mobile2Air.
 • Chat: Οι δημοσιογράφοι, παραγωγοί και συντάκτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω του Mobile2Air κατά την αποστολή και λήψη περιεχομένου.
 • Videos: Ο χειριστής μπορεί να προεπισκοπήσει ένα βίντεο με βάση τα μεταδεδομένα και την θέση GPS, το βίντεο μπορεί να είναι διαθέσιμο μέσω streaming σε iPad ή οποιοδήποτε PC.
 • Task: Οι χειριστές ενημερώνονται για τα καθήκοντα τους και μπορούν να προσθέσουν, να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν μια εργασία απομακρυσμένα.

fork_dig_it

Dig-IΤ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ BROADCAST IT ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ

Η εφαρμογή παρακολουθεί το υλικό και το λογισμικό μίας ή πολλαπλών εγκαταστάσεων Broadcast IT σε συνδυασμό με το FORK Production Suite δίνοντας την δυνατότητα στους διαχειριστές του συστήματος να ελέγχουν κάθε είδους λειτουργία πληροφορικής που συνδέεται με τις μεταδόσεις. Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί απρόσκοπτα μέσα στο περιβάλλον FORK αλλά και σαν stand alone εφαρμογή με πολλές χρήσεις.

 • Παρακολούθηση πολλαπλών servers, εφαρμογών, απόδοσης του συστήματος αρχείων και απομακρυσμένη χρήση για πολλαπλές εγκαταστάσεις μέσα από ενιαίο περιβάλλον εργασίας
 • Ειδοποιήσεις για διαχειριστές (alerts) όταν η απόδοση του συστήματος πέφτει κάτω από μία προκαθορισμένη τιμή ή όταν κάποιο από τα επιμέρους υποσυστήματα παρουσιάσει δυσλειτουργία
 • Παρακολούθηση των βασικών δεδομένων με δυναμικά γραφήματα
 • Παρακολούθηση των κρίσιμων servers και εφαρμογών, εντοπισμό προβλημάτων απόδοσης και γρήγορη επαναφορά ώστε να μειωθούν τα διαστήματα downtime και οι λειτουργικές δαπάνες

Workflow Manager

ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΟΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Εργαλεία για την διαχείριση των εργασιών σε πραγματικό χρόνο και ποιοτικό έλεγχο (QC) για την ροή εργασίας. Αυτοματοποίηση των λειτουργιών εκπομπών συνδυάζοντας scripts και καθήκοντα χρηστών για τη μέτρηση της απόδοσης και αποτελεσματικότητας των ροών εργασίας. Βελτίωση της παραγωγικότητας σε όλο το φάσμα των εργασιών με ταχύτητα και ακρίβεια. Απλή και εύκολη διαχείριση των εργασιών που έχουν ανατεθεί στους χειριστές. Διοικητικά εργαλεία για εύκολο σχεδιασμό, διαχείριση και εκτέλεση ροών εργασίας. Ανάθεση καθηκόντων σε συγκεκριμένες ομάδες ή μεμονωμένους χειριστές. Έλεγχος παραγωγικότητας προσωπικού. Βελτίωση της επικοινωνίας και επίλυση των αιτημάτων της διαδικασίας fork_control_It_all

Control It All

Με το μοναδικό χαρακτηριστικό pathfinding το FORK υποστηρίζει πολλαπλά routing switchers και πρωτόκολλα VTR. Η μονάδα Graphics Server μπορεί να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό από Character Generators και σταθμούς branding διάφόρων κατασκευαστών. Η εξελιγμένη τεχνολογία διαχείρισης εγκαταστάσεων κάνει το FORK ιδανική πλατφόρμα για τη διαχείριση και τον έλεγχο περίπλοκων διαδρομών σημάτων. Εκτός από τον έλεγχο των δικών του θυρών I/O το FORK οδηγεί συσκευές γνωστών κατασκευαστών όπως Harmonic, Grass Valley, Harris, Sony κ.α.

Η υποστήριξη πολλαπλών Codec περιλαμβάνει Sony XDCAM, Apple ProRes, Panasonic DVCPRO HD, Avid DNxHD, AVC Intra 100. H αρχιτεκτονική Client-server επιτρέπει την πλήρη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα μεταξύ των χειριστών και των διαχειριστών του συστήματος.