Η Blackmagic Design παρουσιάζει μία νέα ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή τσέπης, που περιλαμβάνει ισχυρά χαρακτηριστικά όπως τον Super αισθητήρα 1080HD μεγέθους 16mm, ευρυγώνιο 13 στάσεων, ενσωματωμένη κάρτα SD recorder για Apple ProRes, συμπίεση χωρίς απώλειες CinemaDNG RAW, και ενεργό Micro Four Thirds mount φακό, όλα σε ένα ελκυστικό συμπαγή σχεδιασμό.

Η νέα Blackmagic Pocket Cinema έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της Blackmagic Cinema που πρωτοπαρουσιάστηκε στην NAB 2012, αλλά έχει επανασχεδιαστεί ώστε να έχει δραματικά μικρότερο μέγεθος, λιγότερο από μια ίντσα πάχος, και να χωράει άνετα στο χέρι σας.

Οι μικρές της διαστάσεις τής επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις όπου η χρήση μεγαλύτερης κάμερας δεν είναι πρακτική ή εφικτή.

Η Blackmagic Pocket Cinema Camera υποστηρίζει λογισμικά επεξεργασίας όπως το Final Cut Pro X και Avid Media Composer. Σε αντίθεση με άλλες κάμερες, οι οποίες απαιτούν τη χρήση προσαρμοσμένων αρχείων βίντεο, η Blackmagic Pocket Cinema Camera περιλαμβάνει μόνο ανοιχτά πρότυπα αρχείων.