Ο Joey Fameli, Διευθυντής Φωτογραφίας και Παραγωγός του διαδικτυακού “Tested”, χρησιμοποίησε πρόσφατα αρκετές Micro Cinema κάμερες για τα γυρίσματα μιας σειράς σχετικά με μία αποστολή στον Αρκτικό Κύκλο. Ο Fameli χρησιμοποιεί Micro Cinema Κάμερες, Pocket Cinema Κάμερες, Studio Κάμερες και DaVinci Resolve Studio, για τα γυρίσματα και την επεξεργασία υλικού για το “Tested” που είναι ένα website αφιερωμένο στην κάλυψη εντυπωσιακών θεμάτων που αφορούν στην επιστήμη, την εξερεύνηση, τη φύση, την αναπτυσσόμενη τεχνολογία, και πολλά άλλα.

Όπως εξήγησε ο Fameli, “το “Tested” είναι προσανατολισμένο προς μια δομή παραγωγής πολιτισμού και γι αυτό περιλαμβάνει όλα τα πεδία αναφορικά με την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά. Ως επικεφαλής της  παραγωγής, χειρίζομαι το περιεχόμενο των βίντεο για την ιστοσελίδα, που μπορεί να κυμαίνεται από BTS πλάνα ενός πειράματος, ειδικά βίντεο FX και επισκέψεις σε κινηματογραφικά πλατό, χρονική παρακολούθηση κατασκευής ενός έργου, έως και αποστολές στον Αρκτικό Κύκλο. ”

Η ομάδα του “Tested” κλήθηκε από τον αστροναύτη Chris Hadfield να συμμετέχει στην ομάδα του Generator Arctic κατά την διάρκεια του Quark Expeditions Tour. O Fameli και η ομάδα του πέρασαν 18 ημέρες πάνω στο ρωσικό παγοθραυστικό Kapitan Khlebnikov, διαπλέοντας την Γροιλανδία και την Καναδική πλευρά του Αρκτικού Κύκλου.

“Οι Micro Cinema Camera είναι πολύ μικρές και με σημαντική διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, γι αυτό και ήταν τέλειες για τη σύλληψη time-lapse και locked-off πλάνων του πλοίου και του περιβάλλοντος καθώς πλέαμε την Αρκτική», είπε ο Fameli. “Τοποθέτησα μερικές γύρω-γύρω από το πλοίο και τις άφησα να καταγράφουν. Σε αντάλλαγμα είχα άψογες λήψεις απογείωσης ελικοπτέρων, αργής πλεύσης και διάνοιξης του πάγου, της ζωής πάνω στο θρυλικό ρωσικό πλοίο και ατελείωτες ώρες υπέροχων παγωμένων τοπίων.”

“Πρόσφατα χρησιμοποίησα τις Micro Cinema κάμερες για γυρίσματα κατά της διάρκεια οδήγησης ενός DeLorean”,συνέχισε. “Στερέωσα 4 Micro Cinema Camera στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να έχω πλάνα του οδηγού και του συνοδηγού, ένα ευρύ πλάνο και ένα εξωτερικό πλάνο. Τα γυρίσματα έγιναν μεσημέρι οπότε είχαμε σκληρό φωτισμό και σκιές αλλά οι κάμερες κατέγραψαν τα πάντα χάρη στο dynamic range και την ποιότητά τους. Είχαμε όλο το υλικό ώστε να το επεξεργαστούμε κατάλληλα με το DaVinci Resolve Studio.”

Σύμφωνα με τον Fameli, το “Tested” δεν έχει μεγάλο κινηματογραφικό συνεργείο και τις περισσότερες φορές δεν έχουν κανένα έλεγχο πάνω στο περιβάλλον στο οποίο διεξάγονται τα γυρίσματα. “Αν δεν είμαστε στο στούντιο, είμαστε συνήθως σε γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους”, εξήγησε. “Εκεί ακριβώς είναι που το δυναμικό εύρος της Micro Cinema Camera μας λύνει τα χέρια.”

Και ο Fameli κατέληξε: “Ανακαινίσαμε και αναβαθμίσαμε πρόσφατα το Στούντιό μας. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε Blackmagic Studio Κάμερες επειδή χρειαζόμασταν πολλές και διαφορετικές και γνωρίζαμε ότι μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις και τον στόχο μας που είναι να παρέχουμε στο κοινό μας την καλύτερη δυνατή οπτική εμπειρία.”

Περισσότερα εδώ

blackmagic_authorized_reseller_1line

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων, διαθέτει εμπειρία, εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης καθώς και υψηλή τεχνογνωσία σε εγκαταστάσεις, video, production & post-production και broadcast.