Συνδεσιμότητα: Το μέλλον του broadcast production

Η IBC αποφάσισε να συνεχίσει και εφέτος, παρά την ακύρωση της “φυσικής” εκθέσης, την πρωτοβουλία Media Innovation Accelerator Program. Το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την καινοτομία σε τομείς όπως 5G, επαυξημένη πραγματικότητα, VFX, animation, AI και βιωσιμότητα. Στόχος ήταν η παρουσίαση τον προσπαθειών κατά τη διάρκεια της Έκθεσης IBC.

Η φετεινή ακύρωση της IBC προσέφερε στους διοργανωτές την ευκαιρία αλλά και πρόκληση να σχεδιάσουν και να διαμορφώσουν μία ζωντανή, πολυκάμερη παραγωγή από τρεις διαφορετικές τοποθεσίες.

Η πρόκληση φέτος ήταν να διερευνηθεί και να κατανοηθεί η «τέχνη του δυνατού» όσον αφορά ένα σύστημα μετάδοσης 5G, με βάση τις τρέχουσες και μελλοντικές συνθήκες και μια σειρά σεναρίων παραγωγής.

5G-enabled remote broadcast production

Η πρώτη καινοτόμος απόδειξη της ζωντανής επίδειξης της 5G-enabled remote broadcast production πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ και το Λονδίνο στο πλαίσιο του προγράμματος καινοτομίας IBC Showcase Accelerator.

Η ομάδα του έργου περιελάμβανε δέκα διεθνείς «πρωταθλητές»: Al Jazeera Media Network, BBC, BT Sport, EBU, ITV, Olympic Broadcasting Services (OBS), SVT, TV2, ViacomCBS Networks International (VCNI) και Yle. Το δε τεχνικό κομμάτι για την απόδειξη του εγχειρήματος ανέλαβαν οι Aviwest, Huawei, LiveU, Mobile Viewpoint, NewTek και Sony.

Mobile Viewpoint

Ως μέρος του IBC Accelerator Program, η Mobile Viewpoint συμμετείχε σε μια συναρπαστική πρώτη ζωντανή επίδειξη της ΑΙ based, 5G live remote broadcast production! H Mobile Viewpoint εγκατέστησε το σύστημα VPilot και το X-Cam που βασίζονται σε AI για αυτοματοποιημένες παραγωγές βίντεο, καλύπτοντας μια μουσική παράσταση πλήρως αυτοματοποιημένα. Για την κάλυψη της συναυλίας χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα drone, καθώς και απομακρυσμένες κάμερες για την εγγραφή συνεντεύξεων απο τον εκθεσιακό χώρο που γίνεται κάθε χρόνο η IBC, εκτός του φετινού, το RAI Amsterdam.

Όλη η κάλυψη μεταδόθηκε μέσω δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων 5G στο MCR του Viacom CBS στο Λονδίνο. Από εκεί σκηνοθετήθηκε και διανεμήθηκε ολόκληρη η παράσταση.

Αναλυτικά στην Mobile Viewpoint

Περισσότερα άρθρά μας για την Mobile Viewpoint

Comart

H Comart είναι Επίσημος Μεταπωλητής της Mobile ViewPoint, Quantum Storage, Vizrt Graphics, Broadview Traffic System, Octopus Newsroom κ.α., εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Ακόμα είναι Authorized Reseller Lacie, Adobe κ.ά. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production & post-production και broadcast.