Ο σκηνοθέτης, παραγωγός και βραβευμένος με Όσκαρ συγγραφέας John Ridley “12 Years a Slave” χρησιμοποιεί την Blackmagic URSA Mini 4K σε αρκετές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένης της μίνι τηλεοπτικής σειράς  “Guerrilla” που κινηματογραφεί αυτό το διάστημα στο Λονδίνο.

Ο Ridley υιοθετεί συχνά ένα αυθόρμητο στυλ γυρισμάτων για το οποίο η URSA Mini 4K είναι ιδανική. “Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής με την URSA Mini 4K ήταν εξαιρετική”, είπε. “Είναι ένα εκπληκτικά ευέλικτο κομμάτι του εξοπλισμού που μου επιτρέπει να το χρησιμοποιώ σε κάθε φάση της παραγωγής, με ποικίλους τρόπους.”

Χρησιμοποιώντας την URSA Mini 4K για previsualization (previz), ο Ridley σημειώνει ότι η ευελιξία σύνδεσης της κάμερας του επιτρέπει γρήγορες λήψεις με τις σκέψεις του επικεντρωμένες στις σκηνές που γυρίζει, παρά στην πολυπλοκότητα των γυρισμάτων. “Αγχώνομαι πολύ πριν από τα γυρίσματα, και χρειάζομαι επαγγελματικό εξοπλισμό που να είναι δημιουργικός χωρίς όμως να εμποδίζει τον αυθορμητισμό μου,” εξήγησε . “Είναι σημαντικό το ότι δεν θέλω να μεταφέρω μέρη εξοπλισμού στα γυρίσματα μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι μπορεί να τα χρειαστώ. Το μικρό μέγεθος της URSA Mini 4K της επιτρέπει να είναι πάντα παρούσα.”

Ο Ridley σαν σκηνοθέτης είναι γνωστός για την τάση του να αρπάζει μία κάμερα για να κινηματογραφήσει ο ίδιος επιπλέον υλικό. “Η ευελιξία της URSA Mini 4K μου επέτρεψε να την χρησιμοποιήσω σαν δευτερεύουσα κάμερα κατά τη διάρκεια της παραγωγής”, είπε. “Με την κάμερα στο χέρι, ήμουν σε θέση να καταγράφω εν κινήσει πρόσθετο υλικό χωρίς να επηρεάζονται οι αρχικές λήψεις.”

Και πρόσθεσε: “Η επιλογή της χρήσης της URSA Mini 4K έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη όταν ο φόρτος εργασίας μας απαιτεί ένα δεύτερο συνεργείο λήψεων που είναι όμως οικονομικά απαγορευτικό. Παρόλο που ο χειρισμός της κάμερας δεν είναι το φόρτε των ικανοτήτων μου, με την URSA Mini 4K, έχω πάρει τα πλάνα που χρειαζόμουν σε ποιότητα broadcast και τα έχω ενσωματώσει απρόσκοπτα στο υπόλοιπο γύρισμα.”

Ως αυτοδίδακτος χειριστής κάμερας, ο Ridley εκτιμά την ευκολία χρήσης της URSA Mini, αλλά σημειώνει ότι την χρησιμοποιούν με την ίδια θέρμη και επαγγελματίες τεχνικοί. “Η κάμερα είναι εξαιρετικά ικανή στις μικροδιορθώσεις και έτσι μπορεί να συλλάβει τις καλύτερες λήψεις σε μια ποικιλία συνθηκών φωτισμού, από “σκληρό έως πολύ χαμηλό”, είπε. Και προσθέτει ” Έχω μετατρέψει λήψεις μέσα σε λίγα λεπτά για προεπισκόπηση, ενώ επίσης τις έχω περάσει μέσα από post gauntlet που έπρεπε να περάσει διεθνή QC. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν έχω απογοητευτεί.”

O Ridley κατέληξε, “Η URSA Mini 4K είναι μια αξιόπιστη κάμερα με εξαιρετικές δυνατότητες, και σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς μου. Ανυπομονώ να διερευνήσω και να δοκιμάσω περαιτέρω τις προφανώς ατελείωτες δυνατότητές της.”

blackmagic_authorized_reseller_1line

Δείτε την Blackmagic URSA Mini 4K σε ειδική τιμή στο Comart eshop

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής και Εξουσιοδοτημένος On-line Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων, διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης καθώς και υψηλή τεχνογνωσία σε εγκαταστάσεις οπτικοακουστικά συστήματα καλυψής εκδηλώσεων, video, production & post-production και broadcast.