Η LaCie ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη solid-state λύση εξωτερικής αποθήκευσης με Thunderbolt 3 που απευθύνεται κυρίως σε δημιουργικούς επαγγελματίες για επεξεργασία βίντεο υλικού και μοντάζ σε αναλύσεις 4Κ και πάνω. Αλλά και σε όσους εργάζονται με απαιτητικές εφαρμογές, μεγάλα μεγέθη αρχείων και χρειάζονται RAID storage με υπερηψηλές ταχύτητες μεταφοράς και αποθήκευσης.

To LaCie Bolt3 2 TB External SSD 2.8 GBps Thunderbolt 3 χρησιμοποιεί δύο δίσκους SSDs τεχνολογίας M.2 σε RAID 0 και προσφέρει εκπληκτικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 2800 MB/s και εγγραφής έως και 2200ΜΒ/s. Μπορεί να ενσωματώσει ώρες ακατέργαστου υλικού από RED ή Blackmagic Cinema Camera σε απειροελάχιστο χρόνο. Με το Bolt3 μπορεί να μετατραπεί υλικό 4Κ, 5Κ ή 6Κ πολύ γρηγορότερα χρησιμοποιώντας Adobe Premiere Pro ή DaVinci Resolve και στη συνέχεια να μεταφερθεί 1ΤΒ από το Bolt3 σε RAID – όπως π.χ σε ένα LaCie 12big Thunderbolt 3 – μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες.

Η μονάδα εξωτερικής αποθήκευσης Bolt3 της LaCie λειτουργεί στο έπακρο των δυνατοτήτων της όταν είναι συνδεδεμένη με υπολογιστή που διαθέτει συνδεσμολογία Thunderbolt 3 (TB3) και το ειδικό active Thunderbolt 3 καλώδιο που συνοδεύει την συσκευή. Το LaCie Bolt3 διαθέτει και μια ακόμα θύρα υποδοχής TB3 ώστε να μπορείτε να συνδέσετε επιπλέον συσκευές Thunderbolt 3 (αποθηκευτικά μέσα ή οθόνες) αλλά και να τα φορτίσετε (το Bolt3 διαθέτει εξωτερικό τροφοδοτικό)

Σε σχέδιο του Neil Poulton, το Bolt3 είναι φτιαγμένο για να κυριαρχεί με το μοναδικό του στυλ στην επιφάνεια ενός γραφείου. Είναι κατασκευασμένο από μαύρο αλουμίνιο, με μπλε LED στην πίσω του όψη, και στηρίζεται υπό γωνία 45 μοιρών στη βάση του η οποία με τη χρήση ειδικών μαγνητών το κρατά σταθερά στη θέση του αλλά συγχρόνως επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση και μεταφορά του οπουδήποτε. Ακόμα διαθέτει τεχνολογία active cooling που εξασφαλίζει την μακροχρόνια απόδοση των δίσκων SSD.

Το Bolt3 είναι η ταχύτερη εξωτερική μονάδα αποθήκευσης στην αγορά και μέρος της σειράς Limited Edition της LaCie με έμφαση στην λειτουργικότητα και στο design με αντίστοιχα υψηλή τιμή. Η συσκευή αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη του 2016 με τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στα 2000€.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής και Εξουσιοδοτημένος On-line Μεταπωλητής των δίσκων και συστημάτων αποθήκευσης LaCie, διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης καθώς και υψηλή τεχνογνωσία σε εγκαταστάσεις video, post production, οπτικοακουστικές εφαρμογές, broadcast και γραφικών.

Τα προϊόντα ακολουθούνται από πενταετή εγγύηση που καλύπτει δίσκους και ανταλλακτικά, εξασφαλίζοντας μια σταθερή μακροπρόθεσμη επένδυση.