Νέα από τη LaCie / Seagate

Στα πλαίσια της έκθεσης CES 2018, η Seagate ανακοίνωσε μια σειρά από νέα προϊόντα LaCie και συνεργασίες με στόχο να εξοπλίσει τους επαγγελματίες με λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη δημιουργία και την πρόσβαση στα δεδομένα τους, εν κινήσει.

«Οι σημερινές Ultra HiRes κάμερες δημιουργούν τεράστια αρχεία εικόνων που γεμίζουν τους σκληρούς δίσκους με ρυθμούς που κόβουν την ανάσα. Οι δημιουργικοί επαγγελματίες χρειάζονται γρήγορες, αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να συμβαδίσουν με τις ροές εργασίας τους. Τα προϊόντα LaCie και Seagate παρέχουν μια πλήρη γκάμα επιλογών αποθήκευσης που επιτρέπουν στους δημιουργικούς επαγγελματίες να καταγράφουν και να επεξεργάζονται το υλικό την ίδια στιγμή.

O Matt Jefferson, Διευθυντής ανάπτυξης συνεργασιών της Blackmagic Design, επισημαίνει: «Η καταγραφή στην πράσινη οθόνη έχει έρθει στο επίκεντρο για την κινηματογραφική βιομηχανία, λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής. Όμως τα δεδομένα διαδραματίζουν πραγματικά σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα, σε επίδειξη πράσινης οθόνης που έγινε στην έκθεση CES 2018 χρησιμοποιήθηκε μια κάμερα Blackmagic Design URSA Mini Pro 4.6K, όπου δημιουργήθηκαν δεδομένα ενός Terabyte για κάθε 20 λεπτά λήψης βίντεο. Άρα ο όγκος δεδομένων που θα παραχθεί μετά από λήψεις 12-18 ωρών είναι τεράστιος. Σε αυτό έρχεται να δώσει λύση η σείρα big της Lacie προσφέροντας το προϊόν 6big που είναι σε θέση να καταγράφει ασταμάτητα σχεδόν 20 ώρες video data!»

Καταγράψτε και επεξεργαστείτε επιτόπου ή/και στο στούντιο σας.

Οι επαγγελματίες που δουλεύουν με Drone χρησιμοποιώντας Ultra HiRes κάμερες  αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα με το μέγεθος των αρχείων τους.

Όπως αναφέρει ο Michael Perry, Διευθύνων Σύμβουλος της DJI:

«Οι χρήστες των Drone DJI καταγράφουν τεράστιους όγκους δεδομένων. Έτσι, η διαχείριση τους είναι μια διαρκής πρόκληση. Από το περασμένο έτος, η DJI και η Seagate άρχισαν να συνεργάζονται για να λύσουν αυτήν την πρόκληση διαχείρισης δεδομένων. Τώρα με το LaCie Dji Copilot και το Seagate DJI Fly Drive, είστε σε θέση να αποθηκεύτε όλα τα δεδομένα άμεσα, χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική λύση αποθήκευσης υψηλής χωρητικότητας.»

Τα δεδομένα και οι δημιουργίες σας είναι αναντικατάστατα!

O Iman Anzari, τεχνικός της Seagate Systems στην CES 2018 ανέφερε «Πριν από μερικά χρόνια, η ταινία σας χώραγε πιθανότατα σε μια μονάδα flash 1GB, αλλά η τεχνολογία τρέχει. Τώρα έχετε ποιότητα 4Κ και 8Κ. Έτσι, επιθυμείτε ασφαλή και αξιόπιστη αποθήκευση, και συγχρόνως γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα σας. Οι δημιουργοί γνωρίζουν ότι η κινηματογραφική βιομηχανία κινείται γρήγορα. Τα αρχεία είναι τεράστια και οι χρήστες πρέπει να τα μεταφέρουν γρήγορα και αποτελεσματικά σε πολλαπλούς αποδέκτες. Καθώς η ποιότητα των λήψεων αυξάνεται, η επιλογή ενός συστήματος για τη διαχείριση αυτών των δεδομένων, που δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά προσφέρει καλύτερη συνολική αξία, είναι κρίσιμη. Το κρυφό κόστος της περίπλοκης διαχείρισης αλλά και δυσλειτουργιών μπορεί να ανατρέψει τον προϋπολογισμό κάθε παραγωγής.»

Οι δημιουργικοί επαγγελματίες λοιπόν αξίζουν αξιόπιστες λύσεις αποθήκευσης μεγάλης διάρκειας που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους. Τα προϊόντα LaCie και η Comart παρέχουν μια πλήρη γκάμα επιλογών αποθήκευσης που καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων.

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής των συστημάτων αποθήκευσης LaCie. Ακόμα είναι Authorized Reseller των Apple, Adobe, Blackmagic Design κ.ά. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για video, post production, οπτικοακουστικές εφαρμογές, broadcast, φωτογραφίας και γραφικών.

H Comart παρέχει τον νέο εξωτερικό δίσκο της Lacie, DJI Copilot, που απευθύνεται σε φωτογράφους, χρήστες drone και επαγγελματίες βιντεοσκοπήσεων με σκοπό την διευκόλυνση εξωτερικών γυρισμάτων. Είναι το πρώτο προϊόν της νέας σειράς της LaCie «BOSS» – Backup On-Set Solutions που απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες αλλά και απαιτητικούς ερασιτέχνες. Το LaCie DJI Copilot λαμβάνει αντίγραφα αρχείων φωτογραφίας, βίντεο κλπ. με ενσωματωμένη μπαταρία, sd card reader και καλώδιο USB-C με απ’ευθείας εισαγωγή (ingest) χωρίς τη χρήση laptop, διαχειρίζεται τα αρχεία και προσφέρει δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών.

Τώρα μπορείτε να βελτιώσετε τη ροή των εργασιών σας δημιουργώντας λήψεις 360/VR με drones DJI, μεταφέροντας τις λήψεις με το LaCie CoPilot και να επεξεργάζεστε τα αρχεία σας, σε Adobe Premiere και After Effects.