Ζωντανη μετάδοση και παρακολούθηση

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης αναμεταδίδει ζωντανά κατασβέσεις πυρκαγιών μέσω της εφαρμογής Mobile Viewpoint Streamur iPhone Application στον θάλαμο επιχειρήσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY) – η μεγαλύτερη πυροσβεστική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών – ανέπτυξε πρόσφατα μια πλατφόρμα ζωντανής αναμετάδοσης για να ενισχύσει την καλύτερη διαχείριση των διαδικασιών και λήψης αποφάσεων σχετικά με την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Η Mobile Viewpoint σε συνεργασία με την KenCast δημιούργησαν την ειδική αυτή πλατφόρμα κατά παραγγελία του FDNY.

Η πλατφόρμα μεταδίδει βίντεο μέσω της εφαρμογής Mobile Viewpoint Streamur iPhone application στην πλατφόρμα KenCast του τελικού χρήστη, χρησιμοποιώντας τρία iPhones – το καθένα σε συνδυασμό με ένα κυψελοειδές hotspot – ώστε να φτάνουν οι ζωντανές λήψεις των γεγονότων σε χρήστες σε οποιαδήποτε Android ή iOS smartphone αλλά και Windows ή Mac OS υπολογιστές. Η όλη διαδικασία  είναι προστατευμένη με κωδικούς πρόσβασης και χρησημοποιήται απο τους ανδρές και αξιωματικούς της πυροσβεστικής για την επίσπευση των κατασβεσεών και καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Διαχείριση και εγγραφή

Με αυτόν τον τρόπο οι αξιωματικοί στο κέντρο επιχειρήσεων αλλά και άλλων φορέων μπορούν να παρακολουθούν τα περιστατικά (σε πραγματικό χρόνο – 5 δευτερόλεπτα καθυστέρησης) και να παίρνουν τις απαραίτητες στρατηγικές αποφάσεις για την υποστήριξη της κατάσβεσης.  Μόλις η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο και η μετάδοση σταματήσει, το FDNY μπορεί να επανεξετάσει το εγγεγραμμένο βίντεο και να το χρησιμοποιήσει ανάλογα για εκπαίδευση, ανάλυση και έρευνα.

Το FDNY αυτή τη στιγμή προχωράει στην επέκταση της υφιστάμενης Mobile Viewpoint/KenCast πλατφόρμας της ώστε να συμπεριλάβει κι ένα συνδεδεμένο drone που θα παρέχει ζωντανά εναέρια βίντεο από τις προσπάθειες πυρόσβεσης του Τμήματος για καλύτερη κάλυψη.

Η εφαρμογή διατίθεται από το Apple App Store ή το Google Play store ή απευθείας από  το http://webstreamur.com/streamur/ και μπορεί να κατεβεί ηλεκτρονικά από το διαδίκτυο δωρεάν, αλλά η χρήση της βασίζεται στην άδεια και στο όνομα χρήστη με κωδικό πρόσβασης.

Η εφαρμογή iPhone είναι ορατή στο Videomanager σαν εικονίδιο. Υπάρχει φωτεινή ένδειξη λειτουργίας και προεπισκόπηση της μετάδοσης.

Η παραπάνω καινοτομία της Mobile Viewpoint είναι κατάλληλη για πλήθος εφαρμογών δημόσιας ασφάλειας ή ζωντανών μεταδόσεων.

Mobile Viewpoint SkyLink

Επιπλέον η MobileViewPoint έχει ανακοίνωσει το νέο προϊόν της Sky Link που είναι βασισμένο σε μια action κάμερα. Η SkyLink έχει δύο 4G modems και καταγραφή HD 1080p χρησιμοποιώντας ένα CCD 8 megapixel. Η SkyLink έχει αναπτυχθεί για να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και drones αλλά και να καταγράφει ζωντανά γεγονότα αθλητικά ή άλλα. Η SkyLink μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από οποιοδήποτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή drone χρησιμοποιώντας  κλασικές βάσεις στερέωσης και χρησιμοποιεί τα μόντεμ σε bonded mode για να στείλει live υλικό άμεσα.

Comart

H Comart είναι Επίσημος Μεταπωλητής της Mobileview Point, Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής της Blackmagic Design και άλλων κορυφαίων εταιρειών οπτικοακουστικών προϊόντων και λύσεων. Ακόμα είναι Authorized Reseller των Apple, Lacie, Adobe κ.ά. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης για εγκαταστάσεις οπτικοακουστικής κάλυψης εκδηλώσεων, video streaming, IPTV, video production & post-production και broadcast.