Η Nextologies διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο διανομής broadcast video σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικεύεται σε ποιοτική συνδεσιμότητα βίντεο για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και παρόχους περιεχομένου.

Η Nextologies λειτουργεί από πολλαπλά teleports και κέντρα δεδομένων και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 55.000 γραμμικά τηλεοπτικά κανάλια που συνδέονται από 75+ δορυφόρους παγκοσμίως.

Επιπλέον, η Nextologies είναι πρωτοπόρος στην παραλαβή και παράδοση σήματος μέσω οπτικών ινών, IP και προσαρμοσμένες end-to-end λύσεις για πλατφόρμες IPTV και OTT και video-centric εφαρμογές σε όλες τις πλατφόρμες.

Παρέχονται λύσεις:

 • Master Control
 • Disaster Recovery
 • Playout
 • Signal Transport
 • IPTV/OTT/Apps
 • Managed Services

https://www.nextologies.com/

Contribution Distribution Services – Μεταφορά τηλεοπτικού σήματος

Παρέχονται υπηρεσίες μεταφοράς τηλεοπτικού σήματος από την Ελλάδα προς συνδρομητικές πλατφόρμες των ΗΠΑ, Καναδά και Κύπρου. Σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα contribution τηλεοπτικών σημάτων για μεταφορά υψηλής ποιότητας – broadcast quality – προγράμματος.

Σε συνεργασία με πολλαπλά teleport και data center διατίθεται άμεση πρόσβαση σε πάνω από 55.000 τηλεοπτικά κανάλια και πάνω από 75 δορυφόρους παγκοσμίως.

Τα σήματα μπορούν να παραληφθούν απευθείας από τα studio με την εγκατάσταση σχετικού εξοπλισμού encoder.

Στο headend λήψης, εγκαθίσταται ο αντίστοιχος decoder. Υπάρχει η δυνατότητα για IP transport stream H.264. Εναλλακτικά τα σήματα μπορούν να παραληφθούν δορυφορικά στα σημεία ενδιαφέροντος σε συνεργασία με πλήθος teleport ανά την υφήλιο.

Τα σήματα λαμβάνονται απευθείας από τις κεραίες των teleport. Αν τα τηλεοπτικά σήματα είναι διαθέσιμα σε κάποιον δορυφόρο η διαδικασία γίνεται ευκολότερη και δεν απαιτείται encoder στις εγκαταστάσεις σας.

Στην περίπτωση της λήψης από δορυφόρο, η υπηρεσία περιλαμβάνει δύο κύκλους κωδικοποίησης αντί ενός της πρώτης περίπτωσης, και επιπλέον το bandwidth των σημάτων περιορίζεται στα 3-4 Mbps του δορυφόρου ενώ στην πρώτη μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο π.χ. στα 20 Mbps, ανάλογα με τις επιδόσεις του internet, καθώς η τεχνολογία που διαθέτουμε είναι bandwidth agnostic.

Αναφορικά με την Β. Αμερική, διατίθενται συνεργασίες με δίπλες οδεύσεις για όλα τα μεγάλα δίκτυα. Οι υπηρεσίες είναι managed και fully redundant.

Διανομή τηλεοπτικού σήματος – Ενδεικτικές υπηρεσίες για τις ΗΠΑ

 • Προς Dish Network:
  2 οπτικές οδεύσεις (main & backup) προς το Cheyenne και 2 οπτικές οδεύσεις (main & backup) προς το Gilbert που είναι το κέντρο του Sling, της IP πλατφόρμας του Dish Network.
 • Προς Comcast:
  2 οπτικές οδεύσεις (main & backup) προς το Dry Creek και 1 ακόμη προς το Stone Mountain που είναι το IP DR της Comcast.
 • Προς Verizon:
  1 οπτική προς SHE1 και 1 προς SHE2 (interchangeable main & backup).

Τα σήματα μπορούν να παραληφθούν απευθείας από τα τηλεοπτικά στούντιο με την εγκατάσταση σχετικού εξοπλισμού encoders. Ιδανικά προτείνουμε την όδευση των σημάτων μέσω δυο ανεξάρτητων ISP ανά σήμα για λογούς redundancy.

Στις ΗΠΑ γίνεται μετατροπή σε NTSC με hardware standards converter, βάση των προδιαγραφών των συνδρομητικών δικτύων. Κατόπιν τα σήματα δρομολογούνται στα επιθυμητά headend για λήψη Direct To Home.

Η Comart είναι ο επίσημος συνεργάτης της Nextologies για Ελλάδα και Κύπρο.