Το ισχυρό και ευέλικτο Newsroom Computer System

Το Octopus 8.1 είναι ένα ισχυρό, καινοτόμο σύστημα newsroom για τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς, αθλητικούς και ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς. Από το Σάο Πάολο στη Μόσχα και από το Χονγκ Κονγκ στη Νέα Υόρκη, το Octopus Newsroom έχει πάνω από 200 εγκαταστάσεις παγκοσμίως που αποδεικνύουν τη λειτουργικότητα και την αύξηση παραγωγικότητας που επιτυγχάνει.

Η πλατφόρμα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ειδησεογραφικής ομάδας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σύνταξης και παραγωγής ειδήσεων, από την αρχική λήψη ειδοποίησης εργασιών μέχρι την πλήρη και προηγμένη διαχείριση. Το Octopus Newsroom παρέχει επίσης όλα τα απαραίτητα εργαλεία για δημοσίευση του περιεχόμενου σε διαδικτυακά και κοινωνικά μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα.

Το Octopus Νewsroom τρέχει σε Linux, Windows και Apple OS X. Οι εφαρμογές για κινητά είναι διαθέσιμες για Android και Apple iOS. Το Octopus Newsroom μπορεί να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις ροής εργασίας οποιουδήποτε οργανισμού, ανεξαρτήτως μεγέθους, γλώσσας, κλπ. με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα μικρό περιφερειακό κανάλι με περιορισμένη ειδησεογραφία έως και από μεγάλα δίκτυα ειδήσεων, αλλά και να επεκταθεί καθώς οι ανάγκες αυξάνονται χωρίς κάποια ειδική ανάπτυξη.

Τα νέα χαρακτηριστικά του OCTOPUS 8.1

Έκδοση Desktop

Η νέα έκδοση 8.1 περιλαμβάνει προσαρμοσμένες συντομεύσεις για γρήγορη δημιουργία νέων εισαγωγών στη σκαλέτα, βελτιωμένη ταξινόμηση και ομαδοποίηση αναθέσεων, προηγμένη διαχείριση, αρχειοθέτηση αναρτήσεων social media βάσει προκαθορισμένων κανόνων και εισαγωγή τους απευθείας στο ζωντανό πρόγραμμα.

Εφαρµογή Δηµοσιογράφων – Journalist App

Hχογράφηση ηχητικών κλιπ που επισυνάπτονται στο σχετικό ρεπορτάζ για συνεντεύξεις ή καταγραφή δηλώσεων. Επίσης βελτιώσεις στη διαχείριση περιεχομένου, όπου κάθε θέμα μπορεί να σταλεί σε έναν επιλεγμένο θεματικό φάκελο.

octopus-newsroom-comart-1

Σχεδιασμός & διαχείριση “σκαλέτας”

Χρονοδιάγραμμα αναθέσεων
Το assignment desk του Octopus 8 βοηθά στην οργάνωση και την ανάθεση εργασιών σε έναν ή πολλούς χρήστες, βάσει ενός σύγχρονου ημερολογίου προγραμματισμού.

Ευέλικτες ροές ειδήσεων
Το Octopus μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί για να καλύψει τις απαιτήσεις ροής εργασίας οποιουδήποτε οργανισμού, ανεξαρτήτως μεγέθους, γλώσσας κ.λπ. Σε περίπτωση που η ροή εργασίας απαιτεί αλλαγές στο μέλλον, το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί χωρίς ειδική ανάπτυξη.

Διαχείριση επαφών
Το Octopus περιλαμβάνει διαχείριση επαφών ώστε οι χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τις επαφές τους σε ασφαλή, κεντρική τοποθεσία. Τα δικαιώματα πρόσβασης μπορούν να οριστούν για κάθε επαφή ξεχωριστά.

Έγκριση editorial workflows
Το σύστημα διασφαλίζει οτι τα script, τα βίντεο, το CG κ.λ.π που πρόκειται να δημοσιευτούν σε κοινωνικά μέσα ή στον ιστότοπο, εγκρίνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Διαχείριση πηγών
Το Octopus 8.1 βοηθά στην συλλογή των εισερχομένων ροών ειδήσεων από πρακτορεία, email, δημοσιογράφους κ.α. και μπορεί να χειριστεί και να προβάλει κείμενο, εικόνες και υλικό βίντεο και ήχου στο ίδιο παράθυρο.

octopus-newsroom-comart-23

Διασύνδεση θεμάτων
Το Octopus 8.1 υποστηρίζει την εύκολη μεταφορά, απόθεση και σύνδεση οποιωνδήποτε στοιχείων μέσα στο σύστημα. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν wires σε θέματα, αρχειοθετημένα θέματα με ενεργά, αρχεία πολυμέσων σε μια ανάθεση, διεύθυνση URL, εικόνες ή αρχεία PDF σε μια επαφή κ.λ.π.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο & ρεπόρτερ

Συνεργασία σε πολλαπλές πλατφόρμες
Το Octopus 8.1 παρέχει την δυνατότητα σε χρήστες από διαφορετικές ομάδες να συνεργάζονται στα θέματα, ανεξάρτητα από τις πλατφόρμες παραγωγής (τηλεόραση,
ραδιόφωνο, social, web CMS κ.ά.)

Εφαρμογή δημοσιογράφων
Οι χρήστες εκτός του χώρου καθώς και οι inhouse δημοσιογράφοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα και από smartphone ή το tablet.

Ενσωμάτωση Social media
Το Octopus ενσωματώνεται με πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και στις δύο κατευθύνσεις, έτσι οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν περιεχόμενο, να ακολουθήσουν hashtag και λέξεις-κλειδιά, να δημοσιεύουν σε πολλούς λογαριασμούς Twitter, Facebook κ.ά. Το Octopus Social Media Hub παρακολουθεί την ανατροφοδότηση από τους followers.

Συνδεσιμότητα Website CMS
Το Octopus 8.1 συνδέεται άμεσα με εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου στο διαδίκτυο (web CMS), όπως Joomla, WordPress ή CoreMedia, επιτρέποντας τη μεταφόρτωση εκπομπών και άρθρων σε δικτυακές πύλες.

Εύχρηστο περιβάλλον για τους χρήστες

Ενιαίο περιβάλλον εργασίας
Χάρη στις τεχνολογίες web, οι χρήστες εργάζονται στο ίδιο περιβάλλον, είτε βρίσκονται στο newsroom, στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο.

Cross-Platform client & server
Το Octopus έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε Windows, Apple Mac OS X ή Linux. Δεν απαιτεί παράλληλο λειτουργικό, πρόσθετες άδειες & απομακρυσμένες συνδέσεις.

Υποστήριξη Unicode
Υποστηρίζει όλες τις γλώσσες και ταυτόχρονη λειτουργία σε πολλές γλώσσες. Επίσης το περιβάλλον εργασίας μπορεί να μεταφραστεί σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Ευέλικτο μοντέλο αδειοδότησης
Αντί για άδειες ανά θεση, χρειάζονται μόνο οι άδειες για ταυτόχρονους χρήστες.

Συμβατό με MOS

Με υποστήριξη MOS μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον που υποστηρίζει το ίδιο πρωτόκολλο. Placeholder workflow, thumbnails, proxy preview, item status, channel assignments κ.ά.

Υποστήριξη HTML5 & MOS ActiveX plug-ins
Ως συμβατό με MOS, το Octopus 8 υποστηρίζει ActiveX και τα πρόσφατα HTML5 plug-ins. Καθώς το ActiveX καταργείται, τα HTML5 plug-ins είναι OS και platform agnostic με υποστήριξη Windows, OS X, Linux, tablet και mobile.

PostgreSQL database
Το Octopus χρησιμοποιεί μια ισχυρή βάση δεδομένων SQL πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη ασφάλεια δεδομένων, συντήρηση, συνέπεια στα δεδομένα και φυσικά ταχύτητα και αποδοτικότητα.

REST API & exports
Το Octopus 8 παρέχει ένα εύχρηστο REST API, διαθέσιμο μέσω HTTP. Αυτό επιτρέπει την δημιουργία εφαρμογών για επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων με το newsroom. Επίσης υποστηρίζει manual και αυτόματες εξαγωγές και εισαγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες στην Octopus

Η Comart είναι επίσημος συνεργάτης της Octopus για την Ελλάδα. Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τον προγραμματισμό επίδειξης.