Το Octopus είναι ένα ισχυρό σύστημα newsroom για τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς, αθλητικούς και ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς. Η πλατφόρμα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ειδησεογραφικής ομάδας σε όλα τα στάδια της σύνταξης και παραγωγής ειδήσεων μέχρι την πλήρη και προηγμένη διαχείριση. Το Octopus Newsroom παρέχει επίσης τα εργαλεία για δημοσίευση του περιεχόμενου σε διαδικτυακά και κοινωνικά μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα.

Το Octopus τρέχει σε Linux, Windows και Apple OS X. Επιπλέον είναι διαθέσιμες εφαρμογές για Android και Apple iOS. Το Octopus Newsroom μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα μικρό περιφερειακό κανάλι με περιορισμένη ειδησιογραφία έως και από μεγάλα δίκτυα ειδήσεων.

Διαχείριση σεναρίων και περιλήψεων

Συνολική διαχείριση end-to end

Από τη δημιουργία της σύνοψης, βασισμένης σε ένα πρότυπο (template) ή από το μηδέν, έως την τελική αποθήκευση ή αρχειοθέτηση, το Octopus Newsroom προσφέρει τα πιο ευέλικτα και δυναμικά χαρακτηριστικά που είναι πιθανό να χρειαστούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.

Quick story creation buttons

Καθώς η ζωντανή παραγωγή μπορεί να είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης, το Octopus 8.1. διαθέτει λειτουργία quick story creation buttons τα οποία είναι διαθέσιμα για κάθε πηγή ειδήσεων.

Ακριβής διαχείριση χρόνου

Στο χρονοδιάγραμμα, το Octopus 8.1 προσφέρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης διάρκειας, της πραγματικής διάρκειας, back-time, hit time, της αντίστροφης μέτρησης και πολλών άλλων επιλογών. Προσαρμόσιμα χρώματα slug, status και φόρμες είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες.

Scripting διπλής στήλης

Το story script του Octopus χωρίζεται σε δύο μέρη για να διαιρέσει οπτικά τις τεχνικές λεπτομέρειες από το ίδιο το script.

Ιστορικό σεναρίου (script history)

Προσδιορίστε τις αλλαγές στο script χρησιμοποιώντας το ιστορικό έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συγκρίνουν εύκολα δυο εκδόσεις του ίδιου script και να δουν τις διαφορές που επισημαίνονται με διάφορα χρώματα (highlighted).

Βιβλιοθήκη ανεπιθύμητων όρων

Μια λίστα ανεπιθύμητων όρων/λέξεων μπορεί να οριστεί στο Octopus Newsroom μαζί με τις συνιστώμενες εναλλακτικές που μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες αντί να χρησιμοποιούν τους ανεπιθύμητους όρους.

Σχεδιασμός και διαχείριση ροής εργασίας

Χρονοδιάγραμμα αναθέσεων

Το assignment desk του Octopus 8 βοηθά στην οργάνωση και την ανάθεση εργασιών σε έναν ή πολλούς χρήστες, βάσει ενός σύγχρονου ημερολογίου προγραμματισμού.

Ευέλικτες και προσαρμόσιμες ροές ειδήσεων

Το Octopus μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί ώστε να πληροί τις απαιτήσεις ροής εργασίας οποιουδήποτε ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ανεξαρτήτως μεγέθους, γλώσσας ή άλλων παραγόντων. Σε περίπτωση που η ροή εργασίας απαιτεί αλλαγές στο μέλλον, το σύστημα μπορεί εύκολα να αναδιαμορφωθεί εύκολα χωρίς κάποια ειδική ανάπτυξη.

Διαχείριση επαφών και επισκεπτών

Το Octopus περιλαμβάνει αποτελεσματική διαχείριση επαφών που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται όλες τις επαφές τους σε ασφαλή, κεντρική τοποθεσία. Τα δικαιώματα πρόσβασης και η δυνατότητα χρήσης μπορούν να οριστούν για κάθε επαφή ξεχωριστά.

Έγκριση των editorial workflows

Το σύστημα μπορεί να διασφαλίσει ότι όλα τα script, τα βίντεο, το CG και άλλο περιεχόμενο που δημοσιεύονται σε τρέχουσα σειρά, σε κοινωνικά μέσα ή στον ιστότοπο εγκρίνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε ειδησεογραφικού μέσου.

Διαχείριση όλων των εισερχομένων πηγών

Το Octopus 8.1 σας βοηθά να συλλέγετε όλες τις εισερχόμενες ροές ειδήσεων από διάφορες πηγές όπως: πρακτορεία ειδήσεων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δημοσιογράφους και πολλές άλλες πηγές. Το σύστημα μπορεί να χειριστεί και να προβάλει κείμενο και εικόνες καθώς και υλικό βίντεο και ήχου στην ίδια προβολή.

Συνδέστε “οτιδήποτε σε οτιδήποτε” εύκολα

Το Octopus 8.1 υποστηρίζει την εύκολη μεταφορά, απόθεση και σύνδεση οποιωνδήποτε στοιχείων μέσα στο σύστημα. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν wires σε θέματα, αρχειοθετημένα θέματα με ενεργά, αρχεία πολυμέσων σε μια ανάθεση, διεύθυνση URL, εικόνες ή αρχεία PDF σε μια επαφή κ.λπ.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο και ρεπόρτερ

Συνεργασία σε πολλαπλές πλατφόρμες

Το Octopus 8.1 παρέχει την δυνατότητα σε πολλούς χρήστες από πολλαπλές και διαφορετικές ομάδες να συνεργάζονται σε διάφορα θέματα, ανεξάρτητα από τις πλατφόρμες παραγωγής (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κοινωνικά μέσα, web CMS κ.λπ.)

Ενσωμάτωση Social media

Το Octopus ενσωματώνεται στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και στις δύο κατευθύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν το περιεχόμενο αυτών των πλατφορμών και να ακολουθήσουν τα hashtag και τις λέξεις-κλειδιά. Μπορούν επίσης να δημοσιεύουν σε έναν ή πολλούς λογαριασμούς σε Twitter, Facebook, YouTube και άλλες πλατφόρμες. Το Octopus 8 Social Media Hub παρακολουθεί επίσης την ανατροφοδότηση από τους followers.

Συνδεσιμότητα Website CMS

Το Octopus 8.1 συνδέεται άμεσα με εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου στο διαδίκτυο (web CMS), όπως Joomla, WordPress ή CoreMedia, επιτρέποντας τη μεταφόρτωση εκπομπών και άρθρων σε δικτυακές πύλες.

Εφαρμογή δημοσιογράφων – Octopus Journalist App

Οι χρήστες εκτός του χώρου καθώς και οι in-house δημοσιογράφοι μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Octopus Journalist App.

Φιλική τεχνολογία

Ίδιο περιβάλλον εργασίας παντού

Χάρη στο σχεδιασμό του συστήματος και τις τεχνολογίες που βασίζονται στο web, οι χρήστες θα εργάζονται πάντα στο ίδιο περιβάλλον, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο newsroom, στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο.

Cross-Platform client & server

Το Octopus έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, είτε πρόκειται για Windows, Apple Mac OS X ή Linux. Δεν υπάρχει ανάγκη για παράλληλο λειτουργικό σύστημα, πρόσθετες άδειες και απομακρυσμένες συνδέσεις.

Υποστήριξη για όλες τις γλώσσες

Το σύστημα Octopus υποστηρίζει όλες τις γλώσσες (Unicode). Ακόμα και το περιβάλλον εργασίας μπορεί να μεταφραστεί σε οποιαδήποτε γλώσσα. Επίσης υποστηρίζεται ταυτόχρονη λειτουργία σε πολλές γλώσσες.

Ευέλικτο μοντέλο αδειοδότησης

Η αδειοδότηση του συστήματος Octopus βασίζεται σε ταυτόχρονες συνδέσεις χρηστών. Αντί για άδειες ανά θεση εργασίας, οι πελάτες πρέπει να αγοράσουν μόνο τον αριθμό των αδειών που απαιτούνται για την υποστήριξη ταυτόχρονων χρηστών.

Συμβατό με MOS

Το Octopus 8 υποστηρίζει πλήρως την βραβευμένη τεχνολογία MOS για να διασφαλίσει ότι το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον και ροή εργασίας που υποστηρίζει το ίδιο πρωτόκολλο. Υποστηρίζει πλήρως placeholder workflow, thumbnails, proxy preview, item status, channel assignments και πολλές άλλες εντολές.

Υποστήριξη HTML5 και MOS ActiveX plug-ins

Ως σύστημα συμβατό με MOS, το Octopus 8 υποστηρίζει όχι μόνο την τεχνολογία ActiveX, αλλά και τα πιο πρόσφατα plug-ins που βασίζονται στο HTML5. Καθώς το ActiveX καταργείται λόγω της περιορισμένης συμβατότητάς του, τα HTML5 plug-ins είναι OS και platform agnostic, προσφέροντας υποστήριξη για Windows (συμπεριλαμβανομένων των Windows 10), OS X, υπολογιστές Linux, tablet και φορητές συσκευές.

PostgreSQL database

Το Octopus χρησιμοποιεί μια ισχυρή βάση δεδομένων με SQL, για την αποθήκευση των δεδομένων. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη ασφάλεια δεδομένων και συντήρηση, συνέπεια στα δεδομένα και φυσικά ταχύτητα και αποδοτικότητα.

REST API & exports

Το Octopus 8 παρέχει ένα εύχρηστο REST API, διαθέσιμο μέσω HTTP. Αυτό το interface επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν ορισμένα δεδομένα με το σύστημα newsroom. Το Octopus 8 υποστηρίζει επίσης manual και αυτόματες εξαγωγές και εισαγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες στην Octopus εδώ

Η Comart είναι επίσημος μεταπωλητής της Octopus για την Ελλάδα. Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τον προγραμματισμό επίδειξης.