Πώς να επιλέξετε εξωτερικό σκληρό δίσκο για Mac

Στην σημερινή ψηφιακή εποχή η αποθήκευση της εργασίας, των αναμνήσεων και των ευαίσθητων δεδομένων σας είναι απαραίτητη. Η αποθήκευση και η πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες ψηφιακών αρχείων είναι πλέον πολύ εύκολη. Είναι υψίστης σημασίας να αποθηκεύονται αντίγραφα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ως ασφάλεια έναντι πιθανής απώλειας δεδομένων.

Όπως συμβαίνει με σχεδόν οτιδήποτε ψηφιακό, η τεχνολογία των εξωτερικών σκληρών δίσκων συνεχίζει να βελτιώνεται και να γίνεται πιο προσιτή.

Μέγεθος αποθήκευσης

Ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να αποθηκεύσει ένας δίσκος αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο. Οι φωτογράφοι, οι βιντεογράφοι, οι συντάκτες, οι ψηφιακοί καλλιτέχνες, οι μουσικοί παραγωγοί και άλλοι δημιουργοί απαιτούν άφθονο χώρο για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας.

Η κατοχή τουλάχιστον ενός terabyte (TB) θεωρείται ο κανόνας αυτές τις μέρες, αν και συχνά είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε όσο αποθηκευτικό χώρο είναι λογικό και προσιτό με βάση τις ανάγκες σας.

SSD έναντι HDD

Δύο κύριοι τύποι εξωτερικών σκληρών δίσκων είναι οι μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD) και οι μονάδες σκληρού δίσκου (HDD). Οι πρώτοι εμπίπτουν σε μια πιο πρόσφατη κατηγορία σκληρών δίσκων που αποτελούνται από μνήμη flash. Οι SSD είναι γρήγοροι, φορητοί και ουσιαστικά απρόσβλητοι σε ζημιές από πτώσεις. Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά τους είναι το κόστος και η πιθανότητα αστοχίας.

Οι σκληροί δίσκοι είναι μηχανικοί και λειτουργούν λίγο πιο αργά από τους SSD. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης με λιγότερα χρήματα, καθιστώντας τους μια εξαιρετική επιλογή για τη μεταφόρτωση δεδομένων. Όταν διατηρούνται με ασφάλεια, οι σκληροί δίσκοι θα διαρκέσουν συνήθως περισσότερο χάρη στη μηχανική τους σύνθεση.

Ταχύτητα Μεταφοράς

Η ταχύτητα μεταφοράς αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μια μονάδα δίσκου μπορεί να μεταφέρει δεδομένα από έναν υπολογιστή και πόσο γρήγορα ένας υπολογιστής μπορεί να τα διαβάσει από τον δίσκο. Ένας δίσκος είναι επαρκής για τους περισσότερους χρήστες με μέτριες ανάγκες αποθήκευσης αρχείων.

Αλλά αν σκοπεύετε να εκτελέσετε λογισμικό από ξωτερικό δίσκο ή να γράψετε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια εξωτερική μονάδα, όπως σε διαδικασίες επεξεργασίας βίντεο ή παραγωγής μουσικής, ίσως πρέπει να σκεφτείτε έναν SSD για μεγαλύτερες ταχύτητες.

Φορητότητα

Ενας άλλος παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μια μονάδα επιτραπέζιου υπολογιστή είναι ιδανική εάν θέλετε απλώς μια μονάδα δίσκου υψηλής χωρητικότητας, ζωντανής σύνδεσης για χρήση όταν βρίσκεστε στο γραφείο ή στο στούντιο σας. Από την άλλη, τίποτα δεν είναι πιο βολικό από έναν φορητό δίσκο.

Συνδεσιμότητα

Η συντριπτική πλειοψηφία των εξωτερικών μονάδων δίσκου αυτές τις μέρες συνδέονται μέσω USB-A ή USB-C. Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα συνδεσιμότητας όταν αγοράζετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για Mac. Επιπλέον, είναι σημαντικό το εάν ένας δίσκος τροφοδοτείται από δίαυλο ή απαιτεί εξωτερική πρίζα.

Οι φορητές μονάδες αντλούν ρεύμα απευθείας από τον υπολογιστή, ενώ οι επιτραπέζιοι δίσκοι χρειάζονται πρίζα.

Πηγή και αποτελέσματα

Comart: Λύσεις για τον δημιουργικό επαγγελματία

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής και Εξουσιοδοτημένος On-line Μεταπωλητής των συστημάτων αποθήκευσης Lacie SSD Apple Mac storage. Διαθέτει εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης σε εγκαταστάσεις video, post production, οπτικοακουστικές εφαρμογές, broadcast, γραφικών, animation, design, CAD κ.α. Ακομα είναι εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής, Adobe, Blackmagic Design, Sonnet, Extensis, Dell, LG κ.α.