Με την εισαγωγή των iOS 13 και iPadOS, μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης σε ένα iPad Pro. Ο David Ashkinazy, διευθυντής προϊόντων της Seagate και της LaCie, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες προτού συνδέσουν τη μονάδα LaCie σε μια κινητή συσκευή.

Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες:

Τροφοδοσία

Όλοι οι σκληροί δίσκοι απαιτούν τροφοδοσία. Μερικοί τροφοδοτούνται μέσω εξωτερικού προσαρμογέα, άλλοι μέσω θύρας USB.

Αν ο σκληρός δίσκος διαθέτει εξωτερικό προσαρμογέα (όπως το LaCie d2 Professional), θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί με κινητές συσκευές, εφόσον διαθέτουν καλώδιο USB-C.
Εάν ο σκληρός δίσκος τροφοδοτείται μέσω θύρας USB (όπως το LaCie Rugged SSD), τότε γίνεται λίγο πιο δύσκολο. Εξαρτάται από το πρωτόκολλο και τον τύπο της θύρας USB της κινητής συσκευής. Το Apple iPad Pro, για παράδειγμα, θα πρέπει να παρέχει αρκετή ισχύ για να συνδεθεί με αρκετούς σκληρούς δίσκους LaCie, αφού διαθέτει θύρα USB 3.1 (gen 2). Οι συσκευές iOS με θύρα Lightning και παλιότερες κινητές συσκευές Android μπορεί να μην έχουν αρκετή ισχύ για να τροφοδοτούν τις ίδιες μονάδες δίσκου, δεδομένου ότι είναι USB 2.0. Ορισμένες από τις νεότερες συσκευές Android μπορούν να τροφοδοτήσουν συνδεδεμένους δίσκους, αλλά εξαρτώνται από τον τύπο θύρας USB.

Τέλος, δεν είναι δυνατή η σύνδεση ενός δίσκου LaCie με το τηλέφωνο ή το tablet μέσω θύρας Thunderbolt. Μόνο μια κανονική θύρα USB-C θα λειτουργήσει. Μερικές από τις συσκευές (όπως το LaCie d2 Professional) έχουν πολλαπλές θύρες.

Format

Οι κινητές συσκευές δεν θα μπορούν να αναγνωρίζουν κάθε μορφή σκληρού δίσκου. Τα iOS 13 και iPadOS υποστηρίζουν τις ακόλουθες μορφές: ExFAT, FAT32, HFS + και APFS.

Εάν οι χρήστες επιθυμούν να συνδέσουν τον δίσκο LaCie σε πολλές συσκευές (όπως Mac, Windows, iPad Pro και smartphone Android), θα πρέπει να διαμορφώσουν τον δίσκο σε ExFAT, καθώς είναι συμβατή με τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Ακολουθούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μορφοποιήσουν τη μονάδα LaCie σε Mac.

Ασφάλεια

Σε μερικούς δίσκους LaCie, όπως το LaCie Rugged SSD, οι χρήστες μπορούν να κρυπτογραφήσουν αρχεία με Seagate Secure για μέγιστη εμπιστευτικότητα του έργου. Δυστυχώς, δεν θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία τους σε μια κινητή συσκευή. Θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τη Seagate Secure στη μονάδα LaCie σε έναν υπολογιστή Mac ή Windows πριν μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους.

Μόλις συνδεθούν, θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν το LaCie Drive για να αποθηκεύουν ή να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης είναι δημιουργικός επαγγελματίας, δεν θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τα αρχεία του απευθείας από το σκληρό του δίσκο. Θα πρέπει πρώτα να εισάγει τα αρχεία στην κινητή συσκευή του, προτού επεξεργαστεί το βίντεο.

Μόνο τα LaCie DJI Copilot και το LaCie Rugged BOSS SSD δημιουργήθηκαν ειδικά για να συνδέονται με tablet, smartphones και κάμερες. Η LaCie δεν έχει δοκιμάσει επισήμως τους άλλους σκληρούς δίσκους της με κινητές συσκευές και συνεπώς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συμβατότητα.

Πήγη

Δείτε τα Lacie στο Eshop

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής και Εξουσιοδοτημένος On-line Μεταπωλητής των συστημάτων αποθήκευσης LaCie, διαθέτει εμπειρία και εξειδικευμένο τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης σε εγκαταστάσεις video, post production, οπτικοακουστικές εφαρμογές, broadcast, γραφικών, animation, design, CAD κ.α. Ακομα είναι εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής, Adobe, Blackmagic Design, Sonnet, Extensis, Dell, LG κ.α.