Προστασία από ransomware

Η Quantum Corp. πιστεύει ότι με τα σωστά χαρακτηριστικά, το tape storage μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο προστασίας των δεδομένων σας, από τα ransomware.

Τα πρόσφατα ανακοινωθέντα πακέτα προστασίας Ransomware Protection της Quantum προσθέτουν ουσιαστικά air-gapping τεχνολογία, μαζί με military-grade κρυπτογράφηση και τεχνολογία WORM (write once, read many), για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων εκτός σύνδεσης που παραμένουν προστατευμένα από επιθέσεις που στοχεύουν στην δημιουργία αντιγράφων αρχείων καθώς και formats αρχείων.

Οι επιθέσεις Ransomware που επικεντρώνονται στην υποδομή προστασίας δεδομένων αυξάνονται, σημειώνει ο Christophe Bertrand, ανώτερος αναλυτής της Enterprise Strategy Group. Είναι ύπουλες επειδή μπορούν να παραμείνουν εκτός λειτουργίας και να μην εντοπιστούν μέχρι να ενεργοποιηθούν από κάποιο συμβάν προγραμματισμένο από τους χάκερς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταφορά των ιών από αρχεία αντιγράφων ασφαλείας σε άλλα αντίγραφα αρχείων ή στο cloud.

Quantum Active Vault

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας είναι η δημιουργία ενός απομονωμένου αντιγράφου εκτός σύνδεσης των δεδομένων σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι προσβάσιμο από το δίκτυο, θα απαιτεί ειδική άδεια πρόσβασης και θα διαχωρίζεται φυσικά – ή τουλάχιστον λογικά. Αυτό δημιουργεί ένα air-gapped αντίγραφο που η Quantum ονομάζει Active Vault.

Ο Christophe Bertrand προσθέτει: “Δημιούργησαν ένα σύνολο συστημάτων με εσωτερικό air-gapped διαχωρισμό. Έτσι, μπορείτε να βάλετε ένα αντίγραφο των κρίσιμων δεδομένων σας κατ’ευθείαν στο air-gapped vault. Εάν στη συνέχεια αντιμετωπίσετε μια επίθεση ransomware και όλα, συμπεριλαμβανομένου του backup server, καταστραφούν, θα συνεχίσετε να έχετε όσα δεδομένα αποφασίσατε να μεταφέρετε στο vault”.

Η λύση αυτή επιτρέπει στους οργανισμούς να αποκτήσουν air-gapping στο χώρο εργασίας, αντί να χρειάζεται να διαχειρίζονται τα δεδομένα μέσω ενός εξωτερικού παρόχου εκτός του χώρου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είπε ο Bertrand, επειδή επιταχύνει δραματικά τον χρόνο ανάκτησης.

Πηγή https://www.itprotoday.com/

Comart

H Comart είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Quantum για την Ελλάδα και την Κύπρο, ακόμα συνεργάζεται με άλλους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων αποθήκευσής, media near-line on-line και archive. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή ολοκληρωμένων συστημάτων και υποστήριξής οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και λύσεων production, post production και broadcast.