Η Vizrt ανακοίνωσε την εξαγορά της NewTek

Η Vizrt ανακοίνωσε την εξαγορά της NewTek με σκοπό την επιτάχυνση της καινοτομίας που εκπροσωπούν και την προώθηση ενός κοινού οράματος για τη δημιουργία, την παραγωγή και τη διανομή βίντεο.

Η Vizrt, ο κορυφαίος πάροχος εργαλείων οπτικής αφήγησης για τους δημιουργούς περιεχομένου πολυμέσων, έχει αποκτήσει την παγκόσμια πρωτοπορία σε λύσεις παραγωγής ζωντανών βίντεο που βασίζονται στην τεχνολογία IP. Η εξαγορά δημιουργεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο του Broadcasting, η οποία είναι αφιερωμένη στη δημιουργία βίντεο με βάση την τεχνολογία της πληροφορίας.

Οι συνδυασμένες εταιρείες αναδεικνύονται ως η κινητήρια δύναμη στη μετάβαση σε βίντεο IP για ζωντανή παραγωγή με NDI και SMPTE 2110, με το καθένα να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Η εταιρεία θα παρέχει ευέλικτες ροές εργασίας από άκρο σε άκρο για όλα τα επίπεδα παραγωγής και προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε λογισμικό για μέσα ενημέρωσης, αθλητισμού, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και esports.

“Η ένωση των εταιρειών μας μάς επιτρέπει να ακολουθήσουμε το κοινό όραμά μας για παραγωγή βίντεο με βάση το λογισμικό, αξιοποιώντας τη δύναμη και την ευελιξία των συστημάτων πληροφορικής”, δήλωσε ο Michael Hallén, Διευθύνων Σύμβουλος της Vizrt.

Η συγχώνευση είναι μια τέλεια αντιστοιχία. Η νέα εταιρεία συνδυάζει τα λαμπρά μυαλά που εφηύραν το πρωτόκολλο NDI με τους πρωτοπόρους που ανακάλυψαν τα γραφικά σε πραγματικό χρόνο με γνώμονα τα πρότυπα. Η εταιρεία θα είναι επικεντρωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού τεχνολογίας βίντεο που αποτελεί το θεμέλιο του μέλλοντος της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης.

“Η αξιοποίηση της τεχνολογίας υπολογιστών, λογισμικού και δικτύων για να καταστεί το βίντεο πιο προσιτό και διασκεδαστικό ήταν πάντα η αποστολή της NewTek. Αυτές οι αλλαγές έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι ιστορίες λέγονται σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να μοιραστεί μια εμπειρία», δήλωσε ο Dr. Andrew Cross, Πρόεδρος και Διευθυντής της NewTek. “Τα εργαλεία των δύο εταιρειών μας τροφοδότησαν την τηλεοπτική επανάσταση – από παιδιά σε αίθουσες διδασκαλίας, παιχνίδια πρωταθλήματος και διαδικτυακές εκπομπές, μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα εκπομπών, ειδήσεων και αθλημάτων.

Η νέα εταιρεία αντιπροσωπεύει μία από τις πιο ταραχώδεις αλλαγές για τη βιομηχανία βίντεο εδώ και δεκαετίες, ωστόσο ο στόχος παραμένει ο ίδιος – να οικοδομηθεί ένας νέος κόσμος τεχνολογίας βίντεο που βασίζεται στην τεχνολογία πληροφορικής για να αναπτυχθεί η εμβέλεια και η επίδραση σε όσους θέλουν να μοιραστούν μια ιστορία».

Η νέα εταιρεία δεσμεύεται στη δημιουργία προσβάσιμων εργαλείων παραγωγής βίντεο για όλες τις αγορές, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ομαλή μετάβαση από την παραδοσιακή ευρυζωνικότητα στην ευελιξία του βίντεο IP.

Ο Michael Hallén, σημερινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vizrt, θα ηγηθεί της επιχείρησης. Ο Δρ. Andrew Cross, σημερινός Πρόεδρος & CTO της NewTek, θα αναλάβει το ρόλο του Προέδρου της Έρευνας & Ανάπτυξης της συνδυασμένης εταιρείας.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς αλλά και σχετικές λεπτομέρειες  θα δοθούν στην ΝΑΒ 2019, την Κυριακή 7 Απριλίου στο Las Vegas Convention Center North Hall.

Comart

H Comart είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Vizrt για Ελλάδα και Κύπρο.