Πώς το IP-based λογισμικό, καθορίζει οπτικής αφήγησης λύσεις ώστε να μετριάσει ορισμένες από τις επιπτώσεις της απομακρυσμένης παραγωγής.

Σε περιόδους κρίσης, συχνά παρατηρείται ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται με μεγάλες καινοτομίες. Οι κρίσεις έχουν οδηγήσει σε προόδους στους τομείς της ιατρικής, των αερομεταφορών, των επικοινωνιών και της πληροφορικής, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάζεται και σήμερα, αυτή τη φορά στον κόσμο της ζωντανής παραγωγής βίντεο και ιδιαίτερα στον χώρο του broadcasting.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ επιδιώκουν να συνεχίσουν να ενημερώνουν το κοινό τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας τους. Εάν τα συνεργεία δεν μπορούν να φτάσουν στα στούντιο ή αν ένας παρουσιαστής πρέπει να λειτουργήσει και σαν σκηνοθέτης, είναι πολύ δύσκολο να βγει μιά εκπομπή.

Απομακρυσμένη παραγωγή βίντεο

Η απομακρυσμένη παραγωγή βίντεο είναι μια λύση που έχει δει δραματικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες. Το REMI (REMote Integration), όπως χρησιμοποιείται σε ζωντανές αθλητικές παραγωγές έχει ωριμάσει ιδιαίτερα γρήγορα, χάρη στην πρόοδο των τηλεπικοινωνιών και των υποδομών. Τα πρωτόκολλα βίντεο που βασίζονται σε IP, όπως το SMPTE 2110 και το NDI του Vizrt Group παρέχουν περαιτέρω ευελιξία και επιλογές για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Ο Όμιλος Vizrt συνεργάστηκε με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που χρησιμοποιούν και τα δύο πρότυπα, όπως το CNN στο έργο τους Hudson Yards SMPTE 2110 και το TV2 στη Νορβηγία, που εκμεταλλεύονται την ευελιξία που προσφέρει το NDI.

Viz Mosart

Όταν αυτές οι εξελίξεις συνδυάζονται με λύσεις παραγωγής βίντεο όπως το λογισμικό Viz Mosart, παρέχουν την δυνατότητα δημιουργίας με μείωση πόρων και την εικονοποίηση των control rooms. Έτσι η σύγχρονη σουίτα ελέγχου γίνεται ένα απομακρυσμένο και κινητό στοιχείο με ασφαλή προσβασιμότητα κατά βούληση.

Η ανάδειξη των γεγονότων, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, οδήγησε την Vizrt στην δημιουργία του Viz Story. Ένα ισχυρό, γρήγορο, ψηφιακό σύστημα παραγωγής που παρέχει στους δημοσιογράφους τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τις ιστορίες τους και να παράγουν περιεχόμενο ποιότητας broadcast από το πρόγραμμα περιήγησής τους από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Πίσω στην αίθουσα ελέγχου, ο software based switcher, Viz Vectar είναι εγγενές IP (είτε SMPTE 2110 είτε NDI) για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν δίκτυα, λογισμικό και υπολογιστές στους παρουσιαστές. Το Viz Verdi συνδυάζει τον αυτοματισμό του στούντιο με την εναλλαγή που καθορίζεται από λογισμικό για να παρέχει περαιτέρω ευελιξία και ανθεκτικότητα στο control room, και έχει σχεδιαστεί με εισόδους και εξόδους NDI και SDI που επιτρέπουν την σύνδεση μεταξύ παλαιού και νέου εξοπλισμού.

Πληροφορίες: www.vizrt.com & Comart S.A. Εξουσιοδοτημένος Διανομέας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Πηγή – Vizrt