Η Wacom, ηγέτης στις γραφίδες και ταμπλέτες για δημιουργικούς επαγγελματίες πρωτοπορεί με την παρουσίαση μίας νέας συσκευής. Το Wacom VR Pen, δημιουργήθηκε ειδικά για χρήστες που θέλουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του virtual reality (VR).

Η συσκευή είναι ένας ελεγκτής γραφίδας ιδιαίτερα ευαίσθητος στην πίεση και επιτρέπει στους δημιουργούς όχι μόνο να σχεδιάσουν VR, αλλά και με όλη την γκάμα των επαγγελματικών pen tablets  για την παραδοσιακή σχεδίαση 2D.

Η γραφίδα Wacom VR Pen θα ειναι διαθέσιμη για developers αρχικά, όπως διαφαίνεται απο τη σχετική ιστοσελίδα τηςWacom εδώ

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στη δημιουργία μιας γραφίδας VR είναι η έλλειψη ισχυρής ανατροφοδότησης, γεγονός που καθιστά δύσκολη την σχεδίαση σε ανοιχτούς χώρους και εγγενώς λιγότερο λεπτομερή.

Η νέα γραφίδα ωστόσο, με ένα κουμπί ευαίσθητο στην πίεση κοντά στην άκρη του στυλό επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν φυσικά το πάχος της διαδρομής ανάλογα με την ποσότητα δύναμης που χρησιμοποιείται κατά το κράτημα της πένας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία παρόμοια εμπειρία με την σχεδίαση με στυλό πάνω σε χαρτί.

Το Wacom VR Pen διαθέτει επίσης μερικά άλλα κουμπιά, όπως λαβή τύπου σκανδάλης, περιστροφικό κουμπί για επιλογή ψηφιακού εργαλείου και εναλλαγή επιλογέα στο ίδιο το κουμπί.

Το Wacom VR Pen προσφέρει πολλά περισσότερα. Αυτόνομη λύση παρακολούθησης που δεν βασίζεται σε τυπικά συστήματα παρακολούθησης VR, όπως οι σταθμοί βάσης SteamVR της Valve ή το Oculus Insight και ενσωματωμένη λύση οπτικής παρακολούθησης στο Oculus Rift S και στο Quest/Quest 2.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wacom Nobu Ide τονίζει η εταιρεία κινείται προς την δημιουργία εγγενούς δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας και θεωρεί ότι το VR Pen «σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο στυλό δημιούργησε η Wacom στο παρελθόν θα είναι το σημείο μετάβασης στο επόμενο δημιουργικό μέλλον».

Πηγή RoadtoVR

Δείτε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Wacom στο Comart eshop

Comart

H Comart είναι Εξουσιοδοτημένος Μεταπωλητής, LaCie, Adobe, Blackmagic Design κ.α. διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένo τμήμα πωλήσεων και υποστήριξης καθώς και υψηλή τεχνογνωσία σε εγκαταστάσεις graphic design, animation, γραφικών, media management & storage κλπ.