Η Canadian Broadcasting Corporation (CBC) έκανε ότι ήταν δυνατό από την άποψη των Γραφικών, για την επιτυχημένη κάλυψη των Καναδικών Ομοσπονδιακών Εκλογών. Χρησιμοποίησε εφφέ επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR) και 3D animations με αποτέλεσμα πολλοί σχολιαστές και τηλεθεατές να τα θεωρούν οπτικά πιο ελκυστικά και ενημερωτικά από εκείνα οποιουδήποτε άλλου Καναδικού δικτύου τη συγκεκριμένη βραδιά.

Η εταιρεία που είχε την ευθύνη για τα δυναμικά γραφικά ήταν η Astucemedia (με έδρα το Μόντρεαλ), που χρησιμοποίησε τις λύσεις της Vizrt.

“Στόχος της ομάδας μας ήταν η αλλαγή του σκηνικού με φρέσκα, νέα σχέδια που αξιοποιούν τα νεότερα εργαλεία παραγωγής γραφικών και τα συστήματα γραφικών πραγματικού χρόνου από τη Vizrt,” είπε ο Alex Leclerc, CEO της Astucemedia.

Στο σκηνικό της ζωντανής μετάδοσης κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς αξιοποιήθηκε μία σειρά από πίνακες-διαγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας (AR charts) που δημιουργήθηκαν από τα ζωντανά δεδομένα της ψηφοφορίας (live voting data), ενώ το ίδιο συνέβη και με τα δυναμικά animations που απεικονίζονταν στο δάπεδο του studio, τα οποία αξιοποιήθηκαν για να παρέχουν τις αδύνατες έως τώρα φυσικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των Τηλεοπτικών παρουσιαστών και των on-air γραφικών, δημιουργώντας μία εκπληκτική απεικόνιση της πληροφορίας όπως αυτή έφτανε σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε το πλήρες δελτίο τύπου και παρακολουθήστε το Video στην ιστοσελίδα της Vizrt εδώ.

Πληροφορίες: www.vizrt.com & Comart S.A. Εξουσιοδοτημένος Διανομέας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου – Vizrt – 7 Νοεμβρίου 2019

Πηγή RadioTVLink